Home » Kunstenaars » Anneke Fidder

Anneke Fidder

Geboren: 1996
Zie ook expositie(s): > Menselijk  
Publieksverkiezing: > februari 2020  
Werkveld: Keramiek
Anneke Fidder maakt keramische beelden die het menselijke ongemak uitbeelden en relativeren. Haar werk heeft een tragikomisch karakter, door de mensfiguren in absurde houdingen of samengesmolten gezichten weer te geven. Haar werk balanceert op deze wijze op het randje tussen humor en triestheid en zijn geïnspireerd op zowel bekenden van haar als passanten op straat. Door ook humor erin te verweven, probeert Fidder de zwaardere aspecten van het leven te verzachten.

Lijntekeningen

Haar creatieve proces begint met het maken van simpele lijntekeningen, deze werkt ze daarna uit in keramiek. Tijdens het maken van het ruimtelijke werk verandert de vorm nog vaak doordat ze constant haar werk kritisch evalueert en zich laat beïnvloeden door wat ze onlangs heeft gelezen, gezien of ervaren, gaat haar werk een eigen leven leiden waardoor het een grotere gelaagdheid krijgt.

Bio

Anneke Fidder studeerde in Fine Art af aan Artez Arnhem in 2019. Haar werk werd gepubliceerd in de catalogus Wereldwijd de heerlijkheid en in Arena Lokaal. Verder exposeerde ze bij Menzis Jong Talent Podium 2019 en voor Stichting Kop Breda.

 


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief