Home » Kunstenaars » Larissa Schepers

Larissa Schepers

Geboren: 1995
Zie ook expositie(s): > Vrijheid van nu  
Werkveld: Textiel
Het textielwerk van Larissa Schepers (1995) bestaat uit tekstbanners gemaakt van kraaltjes. De teksten zijn een vertaling van de woorden die haar kleine broertje gebruikt bij het neerschieten van anderen in de virtuele wereld van games.

Digitaal communicatiegedrag

Het werk van Schepers bevraagt het communicatiegedrag van mensen die gebruik maken van online-platforms en games. Zij vindt het belangrijk om vraagtekens te zetten achter de huidige ‘online’ normen en waarden. Hoe kan het zo zijn dat het neerschieten van iemand in een videogame entertainment is? Hoe kunnen grappen ooit de doden van een massamoord rechtvaardigen? Met het werk wil ze mensen bewust maken van hun gedrag. Aan de hand van de virtuele teksten probeert zij het leed dat veroorzaakt wordt door woorden, bloot te leggen en te reflecteren op de consequenties die hieraan verbonden zijn.
Door traditionele textieltechnieken op een niet traditionele wijze toe te passen creëert zij een nieuwe manier om met de toeschouwer te communiceren. Het werk is een uitnodiging tot conversatie. Het kan gezien worden als een vorm van activisme met als doel: kijk altijd eerst naar jezelf.

BIO

Larissa Schepers studeerde in 2019 af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Mode & Textiel in den Haag.

 


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief