Galerie Pouloeuff 10 jaar Logo
Home » Kunstenaars » Maria Klaassen-Andrianova

Maria Klaassen-Andrianova

Zie ook expositie(s): > Vrijheid van nu (uitgesteld)  
Werkveld: Beelden/objecten
Maria Klaassen-Andrianova toont in haar sculpturen van glas en beton alledaagse objecten en situaties, waarvan ze de context en materialiteit aanpast. Ze creëert in haar werk een rustige wereld, die in contrast staat met de gehaaste hedendaagse levensstijl.

Materialiteit en context

Klaassen-Andrianova heeft een fascinatie voor alledaagse objecten en situaties. Met name wanneer de vanzelfsprekendheid er haast voor zorgt dat deze niet meer opvallen. Door hun materialiteit en context te veranderen, maakt zij in haar werk ruimte voor herinterpretatie. Hiervoor maakt ze gebruik van minimalistische materialen als glas, beton en fotoprinttechnieken, die het onderliggende concept centraal stellen.

In haar werk spreekt zij haar kritiek uit over de gehaaste hedendaagse levensstijl. In het werk probeert ze een tegenhanger daarvan te creëren: een rustige wereld, waar alleen het huidige moment en de plaats centraal staan. In die rust nodigt ze de kijker uit om na te denken over de betekenis van alledaagse zaken en hoopt ze dat ze deze in een nieuw licht kunnen zien.

Haar werk wordt sterk beïnvloed door haar achtergrond. Zij is geboren en getogen in Rusland na de val van de Sovjet-Unie en waar ze een intieme relatie ontwikkelde met de rust en poëzie van uitgestrekte natuurgebieden.

Bio

Maria Klaassen-Andrianova (1990) studeerde af in Fine Art aan de HKU in 2019.

 


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief