Home » Kunstenaars » Maria Makridis

Maria Makridis

Geboren: 1995
Zie ook expositie(s): > Zoom in  
Werkveld: Fotografie
Maria Makridis toont in haar fotografie ‘Everything I see is true’ een onderzoek naar authenticiteit van de wereld waarin we leven en laat de overlap zien tussen natuur en technologie. Beelden waarvan je op het eerste gezicht niet kan inschatten of het de natuur of een compleet computer gegenereerd beeld voorstelt.

Everything I see is true

‘Everything I see is true’ is de titel van het foto-onderzoek dat Maria Makridis in deze expositie laat zien. Natuur en technologie lopen zichtbaar in elkaar over en het werk bevraagt processen als imitatie, manipulatie en authenticiteit. De ware simulatie van onze omgeving.
 
Makridis vervormt fotografische afbeeldingen van de natuur in een collage of bouwt de natuur juist geheel na op haar computer. Door deze dubbelzinnige beelden naast elkaar te zetten, vervaagt ze de scheidslijn tussen natuur en technologie. Wat vervolgens de vraag oproept bij de kijker of het fotografische werk niet digitaal gemaakt is en andersom. Tegenstrijdigheden waarin het moeilijk is om de oorsprong van het beeld te zien.

We leven in een moderne wereld waarin we ontzettend snel leven en er veel verandert. En niet alles komt ten goede voor het milieu en het welzijn van de mens. De zeespiegel stijgt. Wij versmelten met onze smartphones waarop social media zorgt voor vertroebeling tussen het digitale en het echte leven. Het wordt steeds moeilijker om echt en nep van elkaar te onderscheiden. Makridis wil met haar werk mensen hier nog bewuster van maken.

Bio

Maria Makridis studeerde in 2018 af voor haar bachelor fotografie aan het HKU Utrecht en in 2019 voor haar master fotografie aan de University of Arts in Londen.
In 2019 ontving zij de photoworks mentorship award.


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief