Home » Kunstenaars » Mariska Koolen

Mariska Koolen

Geboren: 1988
Werkveld: Beelden/objecten
Mariska Koolen is een multidisciplinair kunstenaar. Zo werkt zij onder andere met keramiek, interventies, performance, schilderkunst, tekeningen, video en tekst. Hierdoor valt haar werk binnen meerdere kunsthistorische categorie├źn te plaatsen. Sommige stellen dat haar werk als schilderkunst gezien moet worden. Tijdens Spacemakers#3 wil zij het medium tekenen en schilderen en diens mogelijkheden dan ook graag verder onderzoeken.

Het symbolische letterlijk

Koolens kunst ontstaat veelal vanuit de verhalen die zij bedenkt. Deze verhalen blijven altijd groeien. Het werk heeft als voornaamste doel het inspelen op de realiteit van de toeschouwer, het sociale construct waarin deze zich begeeft en diens emoties. Hiermee wil zij datgeen onderzoeken dat onbekend is en dit zichtbaar maken aan een groot publiek. Dit kan gepaard gaan met humor, maar er zit altijd een kern van ernst in haar werk.

Koolen haalt de inspiratie voor haar werk uit het idee om het symbolische letterlijk te maken. Zij gebruikt kunst om iets ongrijpbaars beter te kunnen begrijpen en uit te zoeken of sommige dingen niet vast te grijpen zijn. Met het risico te falen of iets moois kapot te maken.

 

Mariska Koolen: Vergaderpak
Mariska Koolen: Vergaderpak

BIO

Mariska Koolen haalde haar Bachelor ‘Keramiek’ aan de Gerrit Rietveld Academie in 2016. In ditzelfde jaar behaalde zij ook haar Bachelor ‘Wijsbegeerte’ aan de Universiteit van Amsterdam. In 2019 heeft Koolen haar master ‘Sculpture’ aan de Royal College of Art afgerond. Voor haar masterthesis genaamd ‘Three-Seater’ heeft Koolen een onderscheiding gekregen. Daarnaast heeft Koolen een aantal interventies en evenementen georganiseerd. Op het moment is Koolen zowel gevestigd in Londen als in Amsterdam.


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief