Home » Kunstenaars » Jesse Strikwerda

Jesse Strikwerda

Geboren: 1991
Werkveld: Beelden/objecten
Jesse Strikwerda is een kunstenaar die in verschillende disciplines werkt waaronder sculpturen, tekeningen en installaties. Ook gebruikt hij een verscheidenheid aan materialen zoals keramiek, hout, gips en bouwmaterialen.

 

Strikwerda werkt vanuit een bepaald idee of gedachte die nog niet helemaal concreet is en start gelijk met een bepaald materiaal waar hij mogelijkheden in ziet. Hij werkt vrij snel en volgt impulsen die hem worden toegereikt door zijn omgeving en gaandeweg wordt zijn idee steeds concreter of het blijft diffuus. Voor hem is dat beide goed. Pas wanneer zijn werk in een ruimte staat of in combinatie met ander werk komt te staan, gaat het leven.

Met zijn werk wil hij een connectie tussen zichzelf, het werk en de toeschouwer creëren. Een constante ontwikkeling die hij door middel van zijn werk aan een ander kan geven. Spelen in een tijdperk waar alles is gepland en berekend is.

Bio

Jesse Strikwerda is in 2003 afgestudeerd aan ArtEZ Zwolle.
In 2014 won hij de BoekieBoekie stArt Award en het jaar erop de Fiep Westendorp Stimuleringsprijs. In 2013 werd hij genomineerd voor de ArtEZ Academie prijs. Zijn werk is onder andere gepresenteerd in museum de Fundatie in Zwolle.


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief