Home » Kunstenaars » Pip Passchier

Pip Passchier

Geboren: 1995
Werkveld: Beelden/objecten
Pip Passchier werkt graag met beton, hout, textiel, metaal en keramiek in haar sculpturen en installaties. Grove materialen die goed rijmen met de materialen die al in de vormgeving van openbare ruimtes zichtbaar zijn.

 

Haar startpunt voor een nieuw werk is vaak een plek in de (openbare) ruimte.
Haar creatieve proces verschilt per werk. Of zij planmatig te werk gaat of vanuit een simpel idee wat makkelijk uitvoerbaar is of dat een werk pas duidelijke vorm krijgt tijdens het maakproces.

Doordat zij voor kort nog sportte op hoog niveau, is sport de rode lijn in haar werk. De combinatie tussen sport en kunst biedt haar de mogelijkheid om vanuit twee perspectieven op zichzelf te reflecteren. De kunst van Passchier onderzoekt de fysieke en visuele beweging van de mens.
Met haar werk probeert zij de kijker uit te dagen mee te doen aan een (sport) activiteit. Daarnaast wil zij met het werk een ander perspectief geven op de invulling van de (openbare) ruimte. Mensen worden vaak nieuwsgierig, twijfelen of ze het werk mogen aanraken en of ze het werk actief mogen gebruiken.
Het werk verwart de verwachting van de kijker van alledaagse objecten in sport.

Bio

Pip Passchier studeerde in 2017 af aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en nam van 2017-18 deel aan Bcademie in Rotterdam. In 2017 werd zij genomineerd voor de Drempelprijs. Haar werk was onder ander te zien bij Galerie Ron Mandos in Amsterdam, Dutch Design Week in Eindhoven en Galerie Lecq in Rotterdam.


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief