Home » Kunstenaars » Pim Leenen

Pim Leenen

Geboren: 1985
Zie ook expositie(s): > Licht 2020  
Werkveld: Fotografie
Pim Leenen (1985) is fotograaf en onderzoekt met zijn werk het menselijk gedrag in de openbare ruimte en de digitale muur die hen afsluit van de buitenwereld. Dit heeft hij letterlijk vertaald naar het werk “Firewall” waarin een persoon in een opgelichte bubbel zit.

Firewall

Achter deze gesloten façade bestaat een technologische wereld vol oneindige mogelijkheden. De mens lijkt geïsoleerd, maar staat eigenlijk in contact met een gigantisch netwerk. Een paradox die tijdens de coronacrisis volgens Leenen alleen maar is toegenomen. Leenen probeert dit te verbeelden in zijn kunst door in te zoomen op alledaagse objecten en de geheimen achter deze objecten bloot te leggen.

De kunstenaar is constant opzoek naar de verhalen achter dat wat vanzelfsprekend lijkt te zijn. Hiermee wil Leenen de kijker bewustmaken van de schoonheid die te vinden is in alledaagse objecten. Zijn werk heeft een sterk associatief karakter, waarmee hij de kijker uitnodigt om met de eigen verbeelding het verhaal op de foto’s af te maken.

Bio

Pim Leenen is afgestudeerd fotograaf aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. In 2009 kreeg hij een eervolle vermelding bij het Steenbergen Stipendium en The Photo Academy Award ontvangen. Daarnaast exposeerde hij in het Nederlands Fotomuseum Rotterdam en het Fotomuseum Den Haag. Ook is er een artikel over hem in het NRC Next gepubliceerd.


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief