Home » Kunstenaars » Luiza Guidi

Luiza Guidi

Geboren: 1993
Zie ook expositie(s): > Licht 2020  
Werkveld: Beelden/objecten
De lichtsculpturen ‘Māyā pieces’ van Luiza Guidi (1993) zijn poëtisch en tegelijkertijd recht voor zijn raap. De designer vormt het licht door minimalistische leeg ogende stalen frames die op een verleidelijke manier licht werpen en een nieuwe dimensie geven aan een verder vlakke muur.

Māyā pieces

Het aandoen van de lichtsculpturen is eveneens dynamisch omdat het licht direct reageert op de beweging van de toeschouwer. Het licht is niet statisch, maar beweegt en ademt en geeft vorm zonder het tot een enkele plek te vernauwen.
Door het openen van de frames vult het licht langzaam de ruimte. En hoe verder het frame opengezet wordt, hoe meer licht de ruimte binnenkomt

De werken van Guidi zijn ingebed in poëzie, ongeacht het onderwerp waarmee ze te maken hebben. Werk dat begrepen kan worden door de gevoelens die ze oproepen.

Bio

Luiza Guidi (1993) is in 2019 afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven. In 2019 heeft zij zowel tijdens de Dutch Design Week als in de Kazerne in Eindhoven haar werk gepresenteerd.

 


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief