Home » Kunstenaars » Hedwich Hooghiemstra

Hedwich Hooghiemstra

Geboren: 1995
Zie ook expositie(s): > Licht 2020  
Werkveld: Beelden/objecten
Hedwich Hooghiemstra presenteert in de galerie het werk “Liuw”. Lichtobjecten bestaande uit gelaagde composities van gekleurde glaspanelen. Rustgevende objecten die contemplatie oproepen en gedachten laten dwalen.

Liuw

Een onverwacht moment, als je even afdwaalt, je verwondert over je gedachtes. Het werk probeert deze momenten te vangen door de kijker een focuspunt te geven dat uitnodigt om weg te drijven. Het verrijkt de atmosfeer en de identiteit van de omgeving. Aan of uit, de fysieke aanwezigheid verandert licht in een vorm. Het daagt met het lijnen- en lichtspel de toeschouwer uit om naar het object te blijven kijken. Dit is exact de bedoeling van Hooghiemstra.

Als ontwerper kan zij de sfeer beïnvloeden en daardoor hoe mensen zich voelen en gedragen in een ruimte. Je hoeft niet hetzelfde te ervaren om dit samen te delen.

Bio

Hedwich Hooghiemstra studeerde in 2016 aan de Koninklijke Academie van Kopenhagen en studeerde in 2018 af aan de Design Academy Eindhoven.
Haar werk was te zien op de Dutch Design Week, WOTH en in de Philharmonie in Haarlem. Ook is het werk o.a. gepubliceerd in Do It Ourselves A New Mentality in Dutch Design, Sight Unseen, Eigen Huis & Interieur, ELLE Decoration en NTR Kort Stuff!


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief