Home » Kunstenaars » Emily Lara Kabos

Emily Lara Kabos

Geboren: 1987
Zie ook expositie(s): > Licht 2020  
Werkveld: Video
Kunstenaar en video-filmmaker Emily Lara Kabos (1987) presenteert in deze expositie haar videowerk “Lichtgedicht”. Een werk over de kracht van de zon. Hierin draagt zij een gedicht voor. Een ode aan het licht van de kunstenaars uit de kunstgeschiedenis, een ode aan de wereld. Met een surrealistisch einde.

Video: 'Lichtgedicht'

De video laat een zonsondergang zien vanaf een windmolen. Een windmolen in de Flevopolder. Poëzie is leidraad in haar films en video.

Kabos haar kunst is geïnspireerd op licht, kunstgeschiedenis en het Nederlandse landschap. Licht en kleur vormen de rode draad door haar werk en verbeelden het leven, de herinneringen en de tijd die verstreken is. De kunstenaars Rothko, Kandinsky, Andrew Wyeth en Rembrandt vormen grote inspiratiebronnen voor Kabos. Deze bronnen van inspiratie komen terug in haar videowerken waarin zij zichzelf plaatst in de tijd van deze kunstenaars. Volgens Kabos raakt het licht van deze kunstenaars ons nog steeds.

Bio

Emily Lara Kabos (1987) studeerde in 2017 af aan de Gerrit Rietveld Academie. Kabos rondde haar bachelor af met het zesluik ‘Horizonreiziger’ waarin, in 6 films, de reis van duister naar licht centraal staat.


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief