Home » Kunstenaars » Jorien Aberkrom

Jorien Aberkrom

Geboren: 1997
Zie ook expositie(s): > LICHT 2021  
Werkveld: Installaties
Jorien Aberkrom maakt interactieve installaties die de bezoeker bewust maken van belangrijke uitdagingen in de huidige maatschappij. Haar werk gaat over online privacy en confronteert op speelse en herkenbare wijze met de data die er verzameld wordt.

Dataverzameling

Met haar achtergrond in ontwerp en een voorliefde voor elektronica ontwerpt, programmeert en bouwt Aberkrom innovatieve werken die met name over privacy op het internet gaan. Haar werk zuigt je mee in een onschuldig ogend spel. Na het spelen print de installatie een bonnetje uit met alle informatie die over je is verzameld. Het normaal gesproken ondoorgrondelijke concept van dataverzameling wordt fysiek en makkelijk te begrijpen.
Dergelijke interactieve installaties vragen een actieve houding van het publiek. De vluchtige voorbijganger heeft wellicht niet helemaal door wat er gebeurt, maar de aandacht en inzet van de deelnemende toeschouwer wordt beloond.

BIO

Jorien Aberkrom is in 2020 afgestudeerd in Spatial Design aan de HKU in Utrecht. Ze was finalist bij de Sioux-GBO Young Talent Award 2020 en heeft deelgenomen aan verschillende exposities.


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief