Home » Kunstenaars » Tamar Frank

Tamar Frank

Geboren: 1974
Zie ook expositie(s): > LICHT 2021  
Werkveld: Lichtwerk
Tamar Frank werkt met licht, ruimte en het proces van visuele waarneming. Ze reageert op bestaande ruimtes en de omgeving en kijkt naar elementen die specifiek zijn voor de locatie. Met minimale veranderingen geeft ze een nieuwe definitie en analyse van de visuele wereld. De toeschouwer speelt een actieve rol in het ontdekken van het werk en hoe het zich aan hen openbaart.

Ingrijpend licht

Licht is volgens Frank de essentie van onze visuele wereld en biedt oneindig veel mogelijkheden. Met haar werk wil zij het licht – op zichzelf niet waarneembaar – zichtbaar maken. Met behulp van verschillende media zet Frank licht om waardoor er een verbeelding van licht ontstaat. Haar werk draait om waarneming en beleving en wil dit dichter bij de mensen brengen. 
Frank haalt haar inspiratie uit de locatie zelf, zoals de ruimte en omgeving, maar ook uit de natuur. Zij observeert wat er bijzonder is aan een plek en kijkt vervolgens hoe zij een ingreep kan maken in de locatie. Nog altijd ontdekt zij nieuwe dingen, maar licht blijft de belangrijkste lijn in haar werk vormen.

Bio

Tamar Frank studeerde in 1997 af in Fine Arts/Monumental Design aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht. Naast de openbare ruimte maakt zij ook tijdelijke installaties in musea en expositieruimtes en voor kunstprojecten en festivals. Ze heeft deelgenomen aan verschillende lichtfestivals: 
Amsterdam Light Festival, Glow Eindhoven, Lyslyd Copenhagen, Lumina Cascais en textielkunstevenementen zoals 'Lost in Lace' in het Birmingham Museum en 'Triennale Internationale des Arts Textiles en Outaouais' in Axeneo7 in Gatineau. 
Haar grootste opdracht tot nu toe is een lichtinstallatie op de twee torens van het woongebouw West Pender Place in Vancouver dat in 2011 werd opgeleverd.


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief