Home » Kunstenaars » Emilio Timp

Emilio Timp

Geboren: 1993
Zie ook expositie(s): > Place to be  
Werkveld: Beelden/objecten
De metalen sculpturen van Emilio Timp zijn strak en minimalistisch van vorm. In het werk is gezocht naar de juiste hoeveelheid spanning om een balans te bereiken. Met hun subtiele bewerking en vloeiende lijnen roepen ze een moment van verstilling en bezinning op.

Uitdagende minimalistische vormen

Een drang om te creëren buiten de gestelde kaders leidde Timp van de technische sector naar de kunstacademie. Niet verwonderlijk dat hij de dialoog aangaat met het materiaal en zijn eigenschappen. Timp wordt geïnspireerd door menselijke constructies, zoals de zichtbare fysieke kracht van een brug of hijskraan, maar ook door de complexe eenvoud van de natuur. Met uitdagende maar bewerkelijke materialen zoals metaal transformeert hij deze inspiratie tot strakke lijnen en minimalistische vormen. Aluminium platen golven in precaire balans in de ruimte, terwijl koperen bogen in schijnbaar onmogelijk evenwicht staan.

Verstilde massa

Timp hoopt een moment van bezinning en esthetische beleving bij zijn publiek teweeg te brengen. In zijn werk is hij op zoek naar precies de juiste spanning om balans te bereiken. Dit kan gebeuren door massa en contragewicht, maar ook door spanning in de vormen, buigingen en lijnen. De ogenschijnlijk eenvoudige vormen nodigen uit tot een verstild moment van aandachtig onderzoek.

Bio

Emilio Timp is in 2018 afgestudeerd aan de HKU in Product Design. Hij heeft in 2019 de Kunstliefdeprijs gewonnen. Hij heeft aan meerdere exposities deelgenomen, waaronder recent Expo Elleboog in de Elleboogkerk te Amersfoort en OCTA I & II in Maakhaven en Kunstliefde.  


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief