Home » Kunstenaars » Myriam Gras

Myriam Gras

Geboren: 1992
Zie ook expositie(s): > Place to be  
Werkveld: Fotografie & beelden/objecten
Myriam Gras onderzoekt de socio-economische relatie met onze alledaagse omgeving en ontwikkelde voor deze expositie een serie fotografische collages over haar huidige woonplaats Helsinki en het idyllische landschap rondom de stad. De werken reflecteren op de hedendaagse en historische impact van deze plek en de onderliggende verhaallijnen.

Kalasatama, Helsinki

Landschappen herbergen een schat aan activiteiten, verhalen en geschiedenissen. Gras wil weten welke sporen er nog zichtbaar zijn van wat een landschap heeft doorstaan. De fotocollages in de expositie gaan over de wijk Kalasatama in Helsinki, welke na lang dienst te hebben gedaan als industrie- en havengebied, nu wordt omgevormd tot een futuristische smart city. De natuur is er nooit ver weg en ligt diepgeworteld in de mens, de kunst en de economie. Maar hoe langer je naar de beelden kijkt, hoe meer wonden er te zien zijn.

De fotocollages halen de ethische vraagstukken van het onderwerp naar voren of reflecteren op de verhouding van Gras tot haar omgeving. De beelden tonen een scala van emoties, allen geworteld maar blootgelegd als een open wond: woede, liefde, verwarring, geluk, haat. Het resultaat is een persoonlijke bijdrage aan het bredere debat over onze drang naar vooruitgang.

Bio

Myriam Gras is afgestudeerd aan AKV St. Joost in 2016 en volgt momenteel een masteropleiding aan de Aalto University in Helsinki.


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief