Home » Kunstenaars » Merijne Spits

Merijne Spits

Geboren: 1998
Zie ook expositie(s): > Spacemakers #5BROOS  
Werkveld: Installaties
Merijne Spits bouwt installaties van verschillende soorten verzamelde objecten en materialen in combinatie met was. Hierin vormen kleine elementen vaak een groter geheel. Net zoals herinneringen en persoonlijke ervaringen dat doen voor onze persoonlijke verstandhouding met de wereld.

Suggestief simplisme

Het werk van Merijne Spits kan bescheiden overkomen, met zacht kleurgebruik en alledaagse voorwerpen. Het toont een liefde voor het simplisme van onbewerkt hout, grijze potloodtekeningen, silhouetten en ingetogen kleurpaletten. Glow-in-the-dark sterretjes van de kindertijd en wassen schrijftabletten suggereren een herinnering, een geschiedenis. Het vereist soms wat extra zoek- en kijkwerk. Moeite die beloond wordt met herkenning, nostalgie, maar ook onzekerheid.

In haar werk hoopt Spits de kijker een vleugje mee te geven van de verwondering waarmee we vroeger naar de wereld keken. Als je al denkt te weten waar je naar kijkt, dan wordt het vanzelf hetgeen dat je wilt zien. Geef jezelf de ruimte voor onzekerheden en die verwondering.

 

'Wat zocht ik ook alweer'
'Wat zocht ik ook alweer'

BIO

Merijne Spits is in 2021 afgestudeerd in Fine Art aan de HKU. Ze heeft geëxposeerd in onder andere de Nieuwe Kerk te Amersfoort.


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief