Home » Kunstenaars » Kim van Dijk

Kim van Dijk

Geboren: 1993
Zie ook expositie(s): > Spacemakers #5BROOS  
Werkveld: Installaties
Kim van Dijk maakt kunst in diverse media, zoals schilderijen, tekeningen en projecties. Het werk toont flora, fauna en mensfiguren in de ruimte tussen een abstract en figuratief beeld.

Multimediale abstracties

Van Dijk maakt veelal gebruik van teken- en schildermaterialen. Met de toevoeging van projectie en film betrekt ze ook de ruimte waarin haar werken zich bevinden. De natuur is vaak herkenbaar in haar afbeeldingen van mensen, dieren en planten, maar ook in de rauwheid en zichtbaarheid van het materiaal. Afdrukken van lichamen leggen op fysieke wijze het geluk van een omhelzing vast. Menselijke silhouetten worden abstract in hun herhaling, verf versmelt en verbindt tot een compositie.  
 
Van Dijk maakt kunst om haar omgeving beter te begrijpen en zich ermee verbonden te voelen. Zo ook tijdens Spacemakers, waarbij ze de relatie is aangegaan met de omgeving van de galerie. Op onderzoekende wijze ontleedt Van Dijk haar persoonlijke alledaagse ervaringen van verbondenheid en legt ze de condities voor mogelijke relaties bloot. Door dit proces sturend te laten zijn in artistieke keuzes, ontstaan beelden die bij de kijker eenzelfde ervaring van verbondenheid en nieuwsgierigheid weten op te roepen.

 

Bio

Kim van Dijk is in 2020 afgestudeerd als docent beeldende kunst en vormgeving aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Ze heeft geëxposeerd in Museum van Bommel van Dam en Galerie de Vijf Ramen, en heeft residenties gedaan bij het Frans Masereel centrum en klooster Nazareth.


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief