Home » Kunstenaars » Leny Maris

Leny Maris

Geboren: 1993
Zie ook expositie(s): > LICHT 2022  
Werkveld: Lichtwerk
Leny Maris toont werk dat uit verschillende kleurbollen bestaat, welke de omgeving op z’n kop zetten. Ze bieden een nieuw perspectief, een tweede blik, op de andere werken in de ruimte.

Gekleurde vloeistof.

Licht en kleur zijn voor Maris het belangrijkste medium. Haar werken hebben gevarieerde en intense kleuren, tot het neon aan toe. Maris vult bollen met gekleurde vloeistof. Deze zijn de fysieke lens die de omgeving en wat we ervan zien vervormt. Ze zetten het perspectief op zijn kop en geven de omgeving kleur. Met vloeistoffen, licht, beweging en installaties, versterkt en verbreedt ze wat je dacht te zien. De kijker wordt ondergedompeld in een nieuwe wereld.
Hoe nemen onze ogen en hersenen de wereld waar en hoe kan dit beïnvloed worden door fysische effecten zoals illusies, vervorming en licht? Dit zijn vragen die Maris onderzoekt en aan de kijker voorlegt. Met haar werk kan Maris gevoelens uitdrukken en de wereld mooier maken. Volwassenen worden weer even kind in hun interactie met de kunst en bekijken de wereld vanuit een ander perspectief.

 

Leny Maris: Uncancel 3
Leny Maris: Uncancel 3

BIO

Leny Maris is in 2020 afgestudeerd aan de HKU in de master Scenography. Ze heeft geëxposeerd bij Mantis Festival, de Gelderlandfabriek en in de Kunstkapel.


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief