Home » Kunstenaars » Maurice Nuiten

Maurice Nuiten

Geboren: 1990
Zie ook expositie(s): > LICHT 2022  
Werkveld: Beelden/objecten
Maurice Nuiten maakt voor LICHT poëtische metafictie in handgeschreven LED-NEON teksten. Als een arts, een alchemist of een wetenschapper gaat hij op zoek naar geluk in onze moderne wereld.

Lichtbakken, röntgenfotografie en neon

Nuiten werkt in verschillende media, zoals fotografie, film en muurschilderingen. Momenteel werkt hij veelal met lichtbakken, röntgenfotografie en neon. Neon creëert de warme welkome gloed van het nachtleven, maar schreeuwt ons ook hard een boodschap toe. Zijn beeldtaal wordt gekenmerkt door strakke lijnen, grafische elementen en het lichaam als (hulp)middel. Hiermee vertelt hij een metafictie, waarin op humoristische wijze de illusie van het medium wordt blootgelegd.

De kern van Nuitens werk draait om geluk, om wat het is om niet gelukkig te zijn, of om zo lang mogelijk vast proberen te houden van het vluchtige moment van geluk. Een hoofdlijn in zijn werk gaat over volwassen worden, om dan in die volwassenwereld terecht te komen met alle problematiek van dien. Liefde, seks, het (nacht)leven ontdekken, je plek in de maatschappij vinden, fouten maken, reflecteren en weer doorgaan. Zijn egodocumenten zijn een spiegel voor de maatschappij.

 

Maurice Nuiten: 'Whart if'
Maurice Nuiten: 'Whart if'

BIO

Maurice Nuiten is in 2017 afgestudeerd als Master of Fine Arts aan AKV St. Joost in Den Bosch. Hij heeft geëxposeerd bij Stedelijk Museum Breda, Stichting KOP en The New Current Rotterdam Art Week. Zijn werk is verschenen in verschillende publicaties, zoals Witte Rook, Kunstkrant en Algemeen Dagblad.

 


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief