Home » Kunstenaars » Pam Sikkink

Pam Sikkink

Geboren: 1996
Zie ook expositie(s): > LICHT 2022  
Werkveld: Fotografie
Pam Sikkink (1996) maakt beeldend werk over kleine observaties van objecten die zich in de publieke ruimte bevinden. In deze expositie toont ze vijf lichtbakken met foto’s van een stoel op verschillende momenten van de dag. Haar werk is poëtisch van aard en laat mensen anders kijken naar ogenschijnlijk nutteloze objecten of situaties.

Stoel

Dezelfde stoel, hetzelfde verstilde beeld. Het enige wat varieert is de hoek van de schaduw door de dag heen. De verschillende momenten zijn gevangen in lichtboxen. Door de toepassing van tweelaagse fotografie is de positie van de kijker van invloed op het beeld. Net zoals de positie van de aarde ten opzichte van de zon van invloed is op de genomen foto’s. Als de kijker erlangs loopt, vraagt die zich af: is dit een fotoserie of een trage animatie? Is het beeld concreet of abstract?

Poëtisch

De inspiratie van Sikkink komt voort uit het willen vastzetten of stilhouden van een specifiek moment. Ze heeft een zwak voor het nut en vooral het nutteloze van objecten. De waarde of het nut van een object hangt af van de plaatsing. Wat is een stoel zonder functie? Haar poëtische insteek geeft de kijker een andere blik op wat ogenschijnlijk nutteloos is. Hierbij werkt ze met verschillende materialen, zoals hout, metaal en textiel. De materiaalkeuze stemt ze af op het concept en is zo duurzaam mogelijk.

 

BIO


Pam Sikkink is in 2022 afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam.

 


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief