Home » Kunstenaars » Julia Lok

Julia Lok

Geboren: 1996
Werkveld: Beelden/objecten
Julia Lok maakt multidisciplinair werk, uiteenlopend van houten schakelingen tot keramieken groepstoiletten, maar altijd met kijk op ambacht en uitvoering. Alles stamt uit een fascinatie voor hoe dingen gemaakt en verbonden zijn.

Bedriegelijke eenvoud

Loks werk legt de focus op de kleine details of op wat eerder onzichtbaar was, zoals techniek en werkwijze. Alledaagse constructies komen daarmee op de voorgrond, zoals verbindingstukken die uit hun rol van hulpmiddel of tussenfase worden getild en het hoofdonderwerp worden. Haar werken ogen bedrieglijk speels en eenvoudig, maar zijn gemaakt met een nadruk op techniek, kwaliteit en uitvoering. Daarbij is het materiaal allesbepalend, ondanks of juist omdat het vaak per werk verschilt. Lok grijpt vaak terug op hout en papier. Met hout kan ze een gedachte of verhaal vertalen naar een beeldend werk. Daarnaast brengt het een eigen geschiedenis met zich mee in het leven dat de boom heeft gevormd.
Lok laat zich in Naarden inspireren door de stad, op zoek naar verborgen structuren. Zo lang ze zich kan herinneren is ze al gefascineerd door hoe dingen zijn gemaakt en hoe de wereld om haar heen werkt. Door zelf te maken kan ze dit verkennen. Dat resulteert in werk waarin allerlei verbindingen te zien zijn, van materialen en verhalen. Objecten van zoekende vormen die in elkaar overlopen, aan elkaar verbonden zijn, een lijnenspel.  

 

BIO

Julia Lok is in 2020 afgestudeerd in de DesignLAB aan de Gerrit Rietveld Academie. Sindsdien heeft ze geëxposeerd in OBJECT Rotterdam en De Hoop, Zaandam.

 

(De onderstaande foto's zijn van Sander Tiedema)


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief