Home » Kunstenaars » Lambertine van Veldhuizen

Lambertine van Veldhuizen

Geboren: 1996
Werkveld: Schilderijen en sculpturen
Lambertine van Veldhuizen maakt schilderijen en installaties, waarbij ze de kijker uitnodigt om de relatie met de ruimte te verkennen en te ervaren. Haar werken zijn subtiel en verstild, met alledaagse details en vloeiende kleurovergangen.

Fragmenten

Van Veldhuizens werk bestaat uit fragmenten. Een gevangen lichtval, een hoekje van de kamer. Soms voelt het heel klein aan, soms juist heel groot. De olieverfschilderijen zijn gemaakt in subtiele overgangen en nuances, met diepe kleuren en een mysterieuze sfeer. Haar doeken stelt ze op in verschillende ruimtelijke composities, waardoor ze de interactie aangaan met de ruimte. Door bewust leegte te laten tussen de fragmenten en deze tussenruimte te benadrukken, creëert ze een uitnodigende omgeving waarin de kijker actief betrokken wordt en de verbeelding geprikkeld wordt. Zo worden de subtiele schoonheid en de betekenisvolle momenten in het dagelijks leven zichtbaar gemaakt.
Van Veldhuizens inspiratie komt uit de wereld om haar heen, waarbij ze haar omgeving observeert en juist de kleinste details in zich opneemt. Ze is gefascineerd door de impact die ruimtes hebben op ons mentale welzijn. Haar werk verkent de betekenis en ervaring van ruimte, de relatie tussen ruimtes en hoe ze ons kunnen veranderen, zowel fysiek als mentaal.

 

BIO

Lambertine van Veldhuizen is in 2022 afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie in Image and Language. Ze heeft onder meer geëxposeerd in het Sandberg Institute, De Brakke Grond en ter afsluiting van haar residentie bij Artwell Recidendies.

 

(De onderstaande foto's zijn van Sander Tiedema)

 


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief