Home » Kunstenaars » Laura Snijders

Laura Snijders

Geboren: 1993
Werkveld: Schilderijen en sculpturen
Laura Snijders maakt multidisciplinair werk vol kleur en grafische vormen, waaruit haar fascinatie spreekt voor de menselijke behoefte om alles te proberen te begrijpen en te categoriseren.

... en alles wat plakt

Snijders werk is aantrekkelijk fris en vrolijk, met herkenbare iconen en abstracte vormen. Hierachter schuilen diepere reflecties over menselijk gedrag en interactie. De kleurigheid en grafische vormen worden gecombineerd met een gevoel voor materiaal. Vaak begint een werk vanuit het materiaal, vanuit een nieuwsgierigheid naar de combinatie tussen verschillende materialen, kleuren en texturen. Hierbij gebruikt ze voornamelijk textiel, papier, druktechnieken en alles wat plakt, van lijm tot stickers.

 

Intuïtief beeldend onderzoek

Het intrigerende verlangen van mensen om alles te categoriseren, van fysieke bewegingen tot mechanische processen, vormt een bron van inspiratie voor Snijders. Snijders nodigt de kijker hierdoor soms uit om regels los te laten en hun creativiteit te gebruiken. Snijders ziet haar werk als een intuïtief beeldend onderzoek naar normen, gedrag, codes en niet-talige communicatie-elementen. Haar achtergrond in mode verraadt zich in de vragen die ze zich stelt over waarom mensen doen wat ze doen en dragen wat ze dragen. Binnen die onderwerpen heeft ze haar medium en presentatievorm uitgebreid. Dit blijkt ook uit haar betrokkenheid bij haar kunstenaarsinitiatief Hgtomi Rosa, waar ze eveneens verschillende vormen van presentatie onderzoekt.

 

BIO

Laura Snijders is in 2018 afgestudeerd in Textiel en Mode aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Sindsdien heeft ze onder meer geëxposeerd in Stroom, De Helena, …ism, en Tiny Art Gallery, Den Haag.

 

(De onderstaande foto's zijn van Sander Tiedema)

 


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief