Home » Kunstenaars » Emmy van de Grift

Emmy van de Grift

Geboren: 1998
Zie ook expositie(s): > LICHT 2023  
Werkveld: Glas
Emmy van de Grift maakt kleurrijke werken van glas in lood, geïnspireerd door verschillende structuren en processen in de natuur. Van de Grifts werken hangen als sporenwolken in de ruimte. De manier waarop licht door het glas schijnt, verandert door de dag heen en creëert een spel van kleur, licht en schaduw. Dit beïnvloedt niet alleen het werk, maar ook de sfeer van de hele ruimte.

Fungi

Voor Stil en Stil 2 haalt Van de Grift diens inspiratie uit fungi. Als onderdeel van de natuurlijke cyclus maken schimmels en zwammen de cirkel rond tussen dood en nieuwe energie, van avond naar dag. Ze zijn verbazingwekkend in hun netwerken en kleuren, iets wat Van de Grift in lood probeert te vangen in de glasbewerking en kleurencombinaties. De aandachtige kijker ziet lichte reliëfs, een glasfusing van poeders en uitgesneden stukken glas in combinatie met verschillende pigmenten.

Van de Grift maakt kunst vanuit een drang om de kleine schoonheden aan de randen van ons blikveld uit te lichten. Die hoopt verwondering te brengen over de structuren, processen en organismen waar we vaak aan voorbijlopen. We bevinden ons in een systeem waar alles effect heeft op het volgende, ogenschijnlijk perfect op elkaar afgestemd. Met de glaskunst legt Van de Grift momenten vast waar de scheidingslijn tussen mens en natuur even niet meer te voelen is.

BIO

Emmy van de Grift is 2021 afgestudeerd in Product Design aan de HKU. Die heeft onder andere geëxposeerd in Museum de Fundatie, de Sint Joriskerk in Amersfoort, Dutch Design Week en de Social Impact Factory.

 


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief