Home » Kunstenaars » Eva Manintveld

Eva Manintveld

Geboren: 2000
Zie ook expositie(s): > LICHT 2023  
Werkveld: Fotografie
Eva Manintveld (2000) richt zich in haar fotografische werken op de effecten en invloed van kunstlicht in en op het landschap. Haar werk onthult donkere landschappen met mysterieuze uitgelichte vlakken waarvan de bron niet te herleiden is.

Kunstlicht

Manintveld richt met haar fotografie onze aandacht op kunstverlichting in de openbare ruimte. De openbare ruimte is ‘s nachts vaak verlicht, waardoor wij ook in het donker zicht hebben op onze omgeving. Dit kunstlicht gaat vaak onopgemerkt en wordt als vanzelfsprekend ervaren. Zij wist de lichtbronnen uit de foto’s waardoor er een ogenschijnlijk bekend maar toch niet kloppend tafereel ontstaat. De atmosferische beelden wijzen ons op de gewenning aan lichtbronnen in de openbare ruimte en de invloed die het heeft op het nachtelijke landschap en de beleving daarvan.

Ze werkt vanuit een fascinatie voor hoe wij ons verhouden tot landschappen. In haar artistieke praktijk richt ze zich vaak op wat er in de landschappen om haar heen gebeurt. Door aandachtig te kijken weet ze invloeden en wisselwerkingen te zien die vaak erg onopvallend zijn en dus niet worden opgemerkt.

 

BIO

Eva Manintveld is in 2023 afgestudeerd aan de Nederlandse Fotovakschool in Toegepaste Fotografie en Beeldcommunicatie.

 Schrijf je in voor onze nieuwsbrief