Home » Kunstenaars » Jitske Perdijk

Jitske Perdijk

Geboren: 1998
Zie ook expositie(s): > LICHT 2023  
Werkveld: Installaties
Jitske Perdijk toont in haar installatie Deemstering de dans met haar eigen vergankelijkheid. Ze nodigt je uit om hier een vluchtig moment te ervaren, onbelast door de fabrieksklok.

Stoffen poppen

Stoffen poppen hangen over een tafel heen. Ze lijken te staren in een schemerlamp die hun gezichten afzet tegen de ruimte waarin ze zich bevinden. Het tafereel nodigt uit om dichterbij te komen en in de wereld van de poppen te stappen waarin de tijd verstild lijkt. De installatie van Perdijk vraagt de kijker om diens verbondenheid met de meetbare tijd even los te laten en rust te vinden in de schoonheid en vluchtigheid van het moment. Hier staat de persoonlijke ervaring van tijd bovenaan. Het bewust beleven van het nu staat centraal, want de toekomst is geen zekerheid.

Tijd

Perdijk laat zich inspireren door haar persoonlijke ervaringen en beleving van tijd. Door te kiezen voor materiaal dat veel aandacht nodig heeft, wordt het maakproces een belangrijk onderdeel van haar kunstenaarspraktijk. Wanneer er veel tijd doorgebracht wordt met het maken van een kunstwerk wordt er een laag van aandacht toegevoegd die ook terug te zien is in het werk. Zij gelooft dat deze nauwe verbondenheid met het materiaal van het werk als een herinnering in de objecten aanwezig blijft en dus ook bijdraagt aan de beleving/kwaliteit van het werk.

BIO

Jitske Perdijk (1998) is in 2023 afgestuurd in Beeldende Kunsten aan Akv. St Joost. Ze heeft een residentie gedaan in De Fabriek Eindhoven en deelgenomen aan Kunstfestival Borkel en Schaft.

 


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief