Home » Kunstenaars » Elise van Staveren

Elise van Staveren

Geboren: 2000
Zie ook expositie(s): > LICHT 2023  
Werkveld: Schilderijen
Elise van Staveren brengt in haar schilderijen op gelaagde wijze alledaagse observaties, herinneringen en persoonlijke gebeurtenissen samen. Haar werk is een voortdurende verkenning van de wereld om haar heen, waarin ze alledaagse onderwerpen en situaties belicht.

'Open-ended storytelling'

Situaties zoals een landschap waar ze elke dag langskomt op weg naar huis of de routine van elke avond een kaars aansteken. Deze onderwerpen zijn universeel herkenbaar, maar persoonlijk verbonden met haar eigen leven. Ze benadert haar werk als open-ended storytelling, met haar eigen ervaringen als beginpunt van de verhalen die ze creëert in de ruimte. Op die manier nodigt haar werk uit tot het ontdekken van diepere betekenissen in alledaagse momenten.

In de expositie toont ze gelaagde werken waarin alledaagse elementen dienen als symbolische achtergronden, met op de voorgrond een abstract lijnenspel in tape en half transparante olieverf. Door deze lagen te combineren ontstaat er een visuele spanning tussen voor- en achtergrond, waarbij licht door de verschillende dimensies van het beeld schijnt in haar eigen veranderlijke spel.

BIO

Elise van Staveren is in 2021 afgestudeerd aan de HKU in Fine Art en behaalde in 2023 haar Master aan het Frank Mohr Institute. Ze heeft onder andere geëxposeerd bij Galerie Tegenboschvanvreden en TORCH Gallery, en werd genomineerd voor de UMCG Award 2023.

 

 

 

 Schrijf je in voor onze nieuwsbrief