Home » Kunstenaars » Rebecca Cuschera

Rebecca Cuschera

Geboren: 1998
Zie ook expositie(s): > Zona Traffico Limitato  
Werkveld: Beelden/objecten
Rebecca Cuschera laat vilt en aluminium samenkomen in abstracte sculpturen van uiteenlopende formaten. Het werk richt zich op materiƫle interacties met haar omgeving.

Gelaagde constellaties

De materialen van de sculpturen van Cuschera buigen over elkaar heen, dekken elkaar af en vormen op deze manier gelaagde constellaties. De materialen lijken op elkaar in te spelen, elk onderdeel is zorgvuldig geplaatst en draagt bij aan het geheel. Op intuïtieve wijze verzamelt Cuschera materialen uit haar dagelijkse omgeving die haar aandacht trekken. Ze onderzoekt de energie en vibraties die door materialen, pigmenten, de natuur, mensen en architectuur reizen. Wanneer de objecten in een nieuwe context bestaan, krijgen de materiële eigenschappen de ruimte om te spreken.

 

Contrasterende materialen

In de serie Compatibili Differenze werkt Cuschera met aluminium en vilt, twee zeer contrasterende materialen. Vilt is van dierlijke oorsprong, zeer duurzaam en kan gebogen worden. Aluminium is van oorsprong een mineraal. Het is zowel een reflecterende isolator als warmtegeleider. Door het een paar keer te buigen, breekt het. In zekere zin is het metaal dus zwakker dan de stof. In haar maakproces onderzoekt Cuschera deze eigenschappen, karakters en identiteiten van de materialen. Wat zijn hun specifieke kenmerken en waar liggen de grenzen?


De werken van Cuschera komen voort uit een onderzoek naar wat het betekent om op een specifieke plek te leven. Door veel buiten te lopen en de tijd te nemen om te observeren ontstaat er een dialoog met haar omgeving. Met genoeg aandacht beginnen kleine veranderingen op te vallen. De observaties van haar omgeving beïnvloeden hoe zij haar materialen benadert.

Bio

Rebecca Cuschera (1998) is in 2022 afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie. Op dit moment volgt zij de master Artistic Research op de Universiteit van Amsterdam.

Volg Rebecca op Instagram

 

 


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief