Home » Kunstenaars » Floortje Kortekaas

Floortje Kortekaas

Geboren: 1999
Zie ook expositie(s): > Zona Traffico Limitato  
Werkveld: Installaties
Floortje Kortekaaspresenteert een constructie van werken die de ruimte en sculpturen met elkaar verbinden en worden weergegeven in videobeelden. De installatie wordt sterk beïnvloed door menselijke interactie en de omgeving waarin het zich bevindt.

Bewakingscamera’s en beeldbuizen

Door bewakingscamera’s en beeldbuizen aan elkaar te verbinden ontstaat er een reflectie in de ruimte. De videobeelden die elkaar reflecteren kunnen gezien worden als een soort controle op elkaar, waarbij de sculpturen zich tot elkaar kunnen verhouden. De sculpturen zijn verbindingsmateriaal, maar dan vergroot. Net als schroeven.

 

Nieuwe kijk

Als installatiekunstenaar stelt Kortekaas interactieve ervaringen in de ruimte samen. Door middel van een kritische blik bevraagt Kortekaas in haar werk de fundamenten van sociale constructen. De inspiratie voor haar werk put ze uit dagdromen en eigenzinnige gedachten die zich filmisch vertalen in haar geest en welke de scheidslijn tussen realiteit en verbeelding bevragen. Haar werk kenmerkt zich door het spelen met tegenstellingen en het gebruik van materiaal op onverwachte wijze, wat resulteert in een ervaring die zowel spanning als verrassing oproept. Door deze werkwijze ontstaan innovatieve concepten, zoals een waterfiets ontworpen voor tien personen en een bezem voorzien van een bagagedrager en snelbinders, die de verbeeldingskracht van de kijker prikkelen en uitnodigen tot een nieuwe kijk op alledaagse objecten.

 

Bio

Floortje Kortekaas (1999) heeft Autonome Fotografie gestudeerd aan het Grafisch Lyceum Rotterdam en is in 2023 afgestudeerd aan de AKV St. Joost Breda in Autonome Beeldende Kunst.

Volg Floortje op Instagram


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief