Home » Kunstenaars » Vincent Zanni

Vincent Zanni

Geboren: 1995
Zie ook expositie(s): > Sometimes It Snows In April  
Werkveld: Fotografie
Vincent Zanni presenteert de werken uit de fotografische installatie ‘La Maison’, en ‘Bodies’, een serie foto’s gemaakt volgens de natte plaat methode. De werken tonen de fragiliteit van herinneringen en intieme momenten.

La Maison

In het project ‘La Maison’ wordt het familiehuis van de kunstenaar in verschillende stadia van zijn geschiedenis voorgesteld. Gedurende de tentoonstelling zullen de fotobeelden die in waterbakken hangen vervagen en uiteindelijk verdwijnen. Dit onderzoek naar de relatie tussen het huis als getuige van het verleden en de poging om familie herinneringen te bewaren, roept de vraag op: wat gebeurt er met de herinneringen als de getuige er niet meer is?

Met gebruik van glas en de natte-plaattechniek creëert Zanni in 'Bodies' een visueel verhaal van intimiteit en kwetsbaarheid. Elk beeld straalt een zachte, dromerige sfeer uit, waarbij de grenzen tussen werkelijkheid en mijmering vervagen. Deze zachtheid dient niet alleen esthetisch te zijn; het fungeert als een aangrijpende weerspiegeling van de intieme band tussen fotograaf en onderwerp.

Zanni's werk draait om het vastleggen van vluchtige momenten van het leven. Of het nu gaat om het vastleggen van intieme scènes met familie, gekoesterde momenten met vrienden of ontmoetingen met verschillende individuen, zijn fotografie is verankerd in het tijdloze streven om de essentie van het bestaan vast te leggen.

 

La Maison 3 (Vincent Zanni)
La Maison 3 (Vincent Zanni)

BIO

Vincent Zanni studeerde in 2023 af aan de WDKA in de richting Fine Art: Photography. In datzelfde jaar won hij de Ron Mandos Photo Award en werd hij genomineerd voor de Ron Mandos Young Blood Award en de Drempelrpijs van de WDKA. Hij heeft geëxposeerd bij verschillende locaties, waaronder Galerie Ron Mandos, Hangar Art Center Brussel en Brutus Rotterdam.


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief