Home » Kunstenaars » Marinka Oostveen

Marinka Oostveen

Zie ook expositie(s): > (kunst) Om mee te nemen  
Werkveld: Sieraden
Het verhaal van MOOST Wanted. MOOST Wanted staat in de eerste plaats voor wie ik ben; Marinka OOSTveen. Maar het staat bovenal voor unieke en eigenzinnige sieraden.

Die eigenzinnigheid, die past wel bij mij. Ik heb mijn pad gevolgd en dat heeft mij op veel verschillende, spannende, leervolle, maar ook verrassende situaties en plaatsen gebracht. Als boerendochter uit een klein dorpje vlakbij Utrecht, begon ik mijn studie aan het Fashion Institute in Amsterdam. Kort hierna ben ik gestart met de studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Uiteindelijk heb ik gedurende het afgelopen jaar het idee van mijn eigen sieradenlijn uitgewerkt in San Francisco.

1 november 2012 was voor mij dan ook een spannende dag. De dag waarop ik naar buiten kon brengen waar MOOST Wanted voor staat. Een eigen website, waarop de hele collectie SPICY HERBS te bewonderen is.

Deze collectie kan ik omschrijven met de woorden puur en natuurlijk. De inspiratie is daarom ook voornamelijk uit de natuur gehaald. Dit is terug te zien in de natuurlijke materialen die ik verwerk in mijn sieraden. Waarbij jute touw één van de basismaterialen is.

Welke kant de volgende collecties precies op zullen gaan, weet ik nog niet. Wat ik wel weet, is dat ik mijn creativiteit volledig kwijt kan in de dingen die ik maak. De kettingen en armbanden zijn even verschillend als verrassend. Ik combineer van alles, verschillende stoffen, leer, lint en touw. Het resultaat is een uniek sieraad, speciaal voor jou en een beetje van mij.Schrijf je in voor onze nieuwsbrief