Home » Kunstenaars » Hanneke Wels

Hanneke Wels

Geboren: 1969
Zie ook expositie(s): > Beeldend vormgegeven ... verf!  
Werkveld: Sieraden
De sieraden van Hanneke Wels zijn gemaakt van diverse materialen, zoals Miyuki Delicas en Toho rocailles...

Sierraden

... vaak gecombineerd met verschillende soorten halfedelstenen en Swarovski kristallen. Ieder sieraad is uniek.

Inspiratie

Sieraden, maar dan anders. Elk stuk is uniek. Soms groot en opvallend, maar ook subtiel en elegant. Het zijn de kleuren en vormen van de materialen die in haar sieraden de hoofdrol spelen, en steeds weer inspireren tot het ontwerpen van unieke stukken. Vooral de adembenemende kleuren en texturen van een half edelsteen, schelp- of Swarovski-kristal zorgen ervoor dat de kunstnares elke keer weer geprikkeld raakt.

'Mijn passie voor het werken met naald en draad is na de middelbare school ontstaan tijdens mijn opleiding tot coupeuse aan de Rotterdamse Snijschool. Na een aantal jaren, vanaf 1998 kwamen de kralen in mijn leven en werd het een hele nieuwe uitdaging. Van kleding ontwerpen stapte ik geleidelijk aan over op het ontwerpen van sieraden.

Het ontwerpproces begint bij mij niet op papier, zoals bij de meeste ontwerpers, maar het is puur de kracht van de materialen die mij uitdagen nieuwe vormen en composities neer te zetten. Nadat ik mijn materialen gekozen heb, is de volgende stap het creëren van de perfecte balans tussen diverse kleuren glaskralen en de eventueel uitgekozen steen of schelp. Door gebruik van matte en glanzende kralen ontstaat dan na verloop van tijd die perfecte balans waarnaar ik op zoek ben'.

Hanneke heeft zich de laatste jaren toegelegd op het ontwerpen van exclusieve sieraden. Haar sieraden zijn te zien op de Sieraad Art Fair die jaarlijks in de Westergasfabriek in Amsterdam wordt gehouden. 

BIO

Hanneke Wels-Davelaar (1969) is geboren in een creatief gezin in Hilversum. Vader was fotograaf, moeder is coupeuse. Hanneke studeerde aan de modevakschool. 

 Schrijf je in voor onze nieuwsbrief