Home » Kunstenaars » Sandra Hendrikse

Sandra Hendrikse

Werkveld: Sieraden
Sandra Hendrikse maakt stoere vrouwelijke sieraden van spijkerstof. Haar werk is geïnspireerd door kant.
Winnares publieksprijs werk van de maand

2013 - Sieraden

Sandra probeert om met stevige massieve spijkerstof  het zachte, sierlijke en open karakter van kant te bereiken. Spijkerstof wordt vaak met stoere mannelijke mijnwerkers geassocieerd, maar kant juist met zachte, sexy vrouwen. Ze combineert de kracht van spijkerstof (mannelijk) met de sierlijke vormen van kant (vrouwelijk). Hierdoor ontstaan vrouwelijke, sierlijke ontwerpen met een ‘rough edge’. Elk stuk is uniek. Soms groot en opvallend, maar verrassend licht en zacht tijdens het dragen.

In de loop van de tijd heeft Sandra een eigen techniek ontwikkeld waarbij ze oude versleten spijkerbroeken  verknipt  tot stroken, verwerkt en uiteindelijk vormgeeft in verschillende patronen. 

 

Organische vormen

De sieraden ontstaan niet op papier, maar in haar handen. De veelal ronde organische vormen ontstaan door de mogelijkheden van het materiaal zelf. Door de spijkerstof stroken op kleine punten te verbinden blijft het in de gewenste vorm staan, maar is het sieraad nog steeds flexibel zodat het zich naar het lichaam aan kan passen. 

Sandra heeft de opleiding docent Beeldende Kunst en Vormgeving aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten gevolgd. 

Tijdens de internationale kunstmanifestatie “Ja Natuurlijk” , waren er  in de speciaal voor de tentoonstelling gebouwde museumshop van het Gemeente Museum in Den haag, producten te koop die een link hadden  met het thema van de tentoonstelling in het museum. Door middel van een wedstrijd kon een plek in deze winkel gewonnen worden. Hier zijn sieraden van Sandra verkocht. 

 Schrijf je in voor onze nieuwsbrief