Home » Kunstenaars » Nanette Kraaikamp

Nanette Kraaikamp

Werkveld: Tekeningen
Door te schilderen en te tekenen maakt Nanette een reis door de tijd; naar het verleden en weer terug.
Dance One Minute Film Contest 2013

2013 - Tekeningen

Op papier combineert zij teken- en schildertechnieken om meer dan levensgrote figuren in een landschappelijke omgeving te creëren. Daarbij zijn afbeeldingen uit vervlogen tijden, zoals impressionistische schilderijen en historische foto’s de inspiratiebron. Dergelijke historische afbeeldingen fascineren haar, ze onthullen een historische werkelijkheid en aanwezigheid die tegelijkertijd door het voortschrijden van de tijd verborgen en afgesloten is, net zoals de toekomst. De tijd heeft ze gemaakt tot reservoirs voor de verbeelding en voor gevoelens van nostalgie en verlangen, melancholie en trots, vergankelijkheid en ijdelheid. Haar werk is een onderdompeling in een dergelijke magische schemerzone waarin fictie en non-fictie elkaar ontmoeten, een vreemde droomwereld tussen het reële en het imaginaire.

 

BIO

Nanette heeft haar opleidingen gevolgd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en de Universiteit van Amsterdam.

Zij is genomineerd voor de Dance One Minute Film Contest 2013, Cinedans, van het EYE Film Institute. 

Haar werk is gepubliceerd in de catalogus “Vijfde Tekencahier” van het Drawing Centre Diepenheim, “ Klodders verf en kwetsbare jongens” Gooi en Eemlander en in de catalogus “ Niemand is Ooit Verdwaald”

Haar werken zijn te zien tijdens exposities in binnen en buitenland.

 Schrijf je in voor onze nieuwsbrief