Home » Kunstenaars » Ferdi Wouters

Ferdi Wouters

Werkveld: Sieraden
Eigenlijk zijn de houten tassen van Ferdi Wouters bij toeval ontstaan.

Het begon toen hij voor de grap een houten koffer maakte  en daar zoveel reacties op kreeg, dat er sindsdien velen gevolgd zijn. Van handtassen tot attachékoffers. 

Het idee om hout te gebruiken voor tassen is niet bepaald nieuw. Al in de 19-de eeuw was dat heel gebruikelijk. Kinderen die naar school gingen droegen op hun rug houten schooltassen. En wat te denken van de marskramer…..super tassen waarin ze hun hele handel op de rug met zich meedroegen.

 Bij hem is het niet bij hout alleen gebleven. Doordat hij vanuit zijn oude opleiding bekend raakte met allerlei materialen - hout ,leer, metaal, enz.- en er in de loop der jaren steeds meer zijn bijgekomen, is hij die ook gaan toepassen in zijn tassen en attachékoffers. Dit leidt soms tot verrassende combinaties van materialen en technieken, iets dat ook is terug te vinden in zijn sieraden

Ferdi Wouters heeft zijn opleiding gevolgd aan de Vakschool in Schoonhoven en de Academie in Tilburg. Het tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam heeft een houten rugzak van Ferdi in de collectie opgenomen. Zijn tassen en sieraden worden geëxposeerd in verschillende galeries. 

 Schrijf je in voor onze nieuwsbrief