Home » Kunstenaars » Twan Berendsen

Twan Berendsen

Werkveld: Beelden/objecten
Het werk van Twan Berendsen vloeit voort uit de herinnering aan zijn kindertijd en het moment waarop je overgaat van kind naar jongvolwassen.

Deze fase spreekt hem aan door de manier waarop je naar de wereld om je heen gaat kijken. Als kind zie je simpele vormen. In de fase naar jongvolwassen blijkt de materie achter die vormen toch complexer dan gedacht. Alles moet vervolgens herbeoordeeld worden en zo leer je opnieuw kijken.

Door middel van zijn werk probeert Twan Berendsen een moment aan te spreken uit de kindertijd van de toeschouwer, zodat deze zich makkelijk kan identificeren met het werk. Daarbij is de verschijning van het beeld 'eenvoudig' en 'mooi’. Dit zorgt ervoor dat de toeschouwer geneigd is het beeld te naderen en zelfs aan te raken, deze neiging levert een interessante spanning op tussen het werk en de toeschouwer. Op dit moment wordt de toeschouwer onderdeel van het werk en wordt de tweede, inhoudelijke en maatschappelijke, laag zichtbaar.

Twan Berendsen is in 2012 afgestudeerd aan de kunstacademie AKV St. Joost in Den Bosch. Zijn werk is gepubliceerd in MANIFESTEN 2012 “The NO[W] Manifesto”. Twan neemt met zijn werk deel aan exposities in binnen- en buitenland.Schrijf je in voor onze nieuwsbrief