Home » Kunstenaars » Monique Horsman

Monique Horsman

Geboren: 1985
Zie ook expositie(s): > De stemming van het moment  
Werkveld: Sieraden
Als een ontwerper houdt Monique Horsman ervan objecten van dichtbij te observeren, zoals planten, dagelijkse voorwerpen, en nog veel meer. Haar ontwerpen zijn geïnspireerd door het manipuleren van een bepaalde functie of een detail van een object. En om dit om te zetten in een ontworpen stuk.

Drukknoopjes en dobbelstenen

In de laatste jaren werd ze geïnspireerd door drukknoopjes en dobbelstenen. Dit heeft haar in de richting van de sieraden gebracht. De collecties die hieruit ontstonden vormden een gemengde samenwerking van vintage stijl en het gebruik van de nieuwste technologie. Op dit moment richt haar gebruik van materialen zich op zilver, goud, Swarovski kristallen en halfedelstenen.

 

BIO

Monique Horsman werd geboren in Hilversum. Echter, ze woonde op vele andere plaatsen zoals in Afrika, het Verre Oosten en in Zuid-Amerika. Toen ze klaar was met de middelbare school in Chili, ging ze terug naar Nederland om te studeren. Na enige tijd zoeken wat ze echt wilde doen, besloot ze om de gedurfde stap te maken in het opstarten van haar eigen bedrijf: Monique Horsman Designs. Monique Horsman heeft de Hoge school voor de Kunsten Utrecht gevolgd.

 Schrijf je in voor onze nieuwsbrief