Home » Kunstenaars » Fleur Ouwerkerk

Fleur Ouwerkerk

Geboren: 1986
Zie ook expositie(s): > De stemming van het moment  
Werkveld: Fotografie
Door zich te beperken of zelfs te ontnemen creëert Fleur Ouwerkerk de kracht van een onverlichte nacht in een object bestaande uit geur.

2014 - Fotografie

Buiten ruikt elke nacht anders; in haar objecten ruikt de nacht naar verleiding... Het werk van Fleur varieert van fotografie tot (geweven) ruimtelijk werk. De gebruikte materialen zijn vaak natuurlijk, bijvoorbeeld voedsel of haar. De materialen ondergaan een transformatie, of krijgen een nieuwe identiteit door diens toepassing.

Identiteit en uiterlijk

In haar werk zoekt zij naar de relatie tussen identiteit en uiterlijk. Zij is geïnteresseerd in gedrag, etniciteit en excentriciteit. Zij linkt zichzelf aan een kameleon, vanwege diens mogelijkheid tot transformatie en verandert haar eigen look om de zoveel tijd om zich een ander persoon te voelen of in een andere rol te stappen. Deze transformatie zet ze in voor haar beeldend werk. De serie werken die zij exposeert zijn ontstaan na haar beeldend onderzoek naar het onderwerp afrodisiaca. Gevangen door het woord en diens interessante betekenis is zij middels de samenhang van geur en smaak uitgekomen op wat voor haar HET afrodisiacum is: kaneel. Fleur Ouwerkerk is in 2011 aan de Hogeschool der Kunsten Utrecht, richting Fine Art afgestudeerd. Haar werk is te zien tijdens exposities in binnen-en buitenland.

 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief