Home » Kunstenaars » Iris Frerichs

Iris Frerichs

Zie ook expositie(s): > Interpretaties van de echte wereld  
Publieksverkiezing: > juni 2014  
Werkveld: Tekeningen
De bouwwerken en landschappen in de tekeningen van Iris Frerichs (1980) belichamen telkens een of meerdere van de contrasterende kenmerken die horen bij verandering.
Genomineerd Piet Bakker prijs, Thieme Art Award, stipendium Fonds BKVB
Verandering zoals hoop, vrees, dominantie, vrijheid, twijfel, daadkracht, groei, of vernietiging.
 In de (montage)tekeningen van Frerichs manifesteert zich een zoektocht naar het karakter van ontwikkelingen, processen en metamorfosen. 
De onderwerpen waarin zij dit thema vertaalt zijn fictieve bouwsels en onbekende, stedelijk aandoende omgevingen.
 Elk werk toont een eigen situatie met het karakter van een gekozen momentopname; bevroren op het moment dat de spanning tussen de verschillende partijen, die samen het proces vormen, is opgelopen. 
    

Iris Frerichs werkt op zowel klein als groot formaat, met een mix van teken- en schildermaterialen op papier. In haar grootste werken werkt ze vaak met meerdere lagen divers papier waaruit delen worden gesneden en gescheurd.

BIO

In 2004 sloot Iris Frerichs haar studie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht af aan de richting Fine Arts (autonoom beeldende kunst). In 2003 en 2004 was zij genomineerd voor de Piet Bakker prijs en in 2009 voor de Thieme Art Award. In 2009 ontving zij een stipendium van het Fonds BKVB. Haar werk is op uiteenlopende plekken te zien (o.a. galeries, beurzen).Schrijf je in voor onze nieuwsbrief