Home » Kunstenaars » Maryvonne Wellen

Maryvonne Wellen

Zie ook expositie(s): > Interpretaties van de echte wereld  
Publieksverkiezing: > juni 2014  
Werkveld: Sieraden
De sieraden die Maryvonne Wellen (1985) maakt ontstaan uit haar liefde voor het sieraad zelf en alles dat een sieraad kan zijn; een communicatiemiddel, een herinneringsstuk, de perfecte toevoeging aan een outfit en meer.
International Design Contest
New Traditional Jewellery

Een serie ontstaat door verschillende sieraden en archetypen uit verschillende genres, tijden en plaatsen ter wereld en uit haar eigen verzameling als uitgangspunt te nemen. En deze digitaal te kopiëren, te combineren, te manipuleren en ze dan opnieuw samen te voegen tot een geheel. De mix van al deze verschillende stijlen, vormen en waardes komen samen in een nieuw sieraad.

Deze one-off (exclusieve) stukken zijn het uitgangspunt voor haar uiteindelijke series. Hiervoor abstraheert zij de grote exclusieve stukken en reduceert het geheel tot het meest essentiële. Na de Vakschool in Schoonhoven koos zij er voor om de Fachhochschule in Düsseldorf, Duitsland, met een focus op sieraaddesign te volgen. Gedurende deze periode leerde zij te werken met andere materialen dan edele metalen en maakte kennis met verschillende vormgevingsprincipes, technieken en richtingen binnen de sieraadwereld. Het thema sieraad bleef spannend, zowel edele goudsmeden- en goedkope modesieraden als ook contemporary jewellery (kunstenaarssieraden). 

Traditionele, etnische en designerstukken veroverden plekjes in haar hart. Tijdens haar masterstudie besloot zij de mogelijkheden die digitale middelen, zoals 3d scanners en 3d printers bieden voor het vastleggen van bestaande sieraadvormen en het ontwikkelen van nieuwe vormen, te onderzoeken.

  • Maryvonne Wellen studeerde in 2006 af aan de Vakschool in Schoonhoven. Daarna studeerde zij in 2013 af aan de Fachhochschule Düsseldorf, Duitsland, de bachelor opleiding Applied Arts and Design. In 2008 en 2010 werd zij genomineerd voor de New traditional Jewellery, International design contest met “Intimacy” en “True colors”. In 2012 ontving zij de award New traditional Jewellery, International design contest met “New Nomad”. Haar sieraden zijn te zien in galerieën en musea en tijdens beurzen in binnen- en buitenland.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief