Home » Kunstenaars » Danielle Vroemen

Danielle Vroemen

Werkveld: Sieraden
De sieraden van Danielle Vroemen zijn geïnspireerd door de „platonische lichamen”; vijf wiskundige figuren waarvan de kubus de bekendste is.

Platonische lichamen

De „platonische lichamen” zijn favoriete figuren in de geometrie vanwege hun symmetrische schoonheid. In haar sieradencollectie heeft zij gebruik gemaakt van elementen van deze vijf figuren en er haar eigen draai aan gegeven.

Na de eerste collectie zijn er nog verschillende collecties gekomen die allemaal geïnspireerd waren door geometrie en een vleugje futurisme. De sieraden hebben een minimalistische en grafische uitstraling, zijn tijdloos en unisex. Vroemen gebruikt verschillende gecombineerde technieken, waarbij 3d-printing een onderdeel is. Alle sieraden zijn handgemaakt in haar eigen atelier.

 

BIO

Danielle Vroemen is in 2009 afgestudeerd aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht, in de richting sieraadvormgeving. Jaarlijks neemt zij deel aan verschillende beurzen en events in binnen- en buitenland, met als hoogtepunt een presentatie van haar werk tijdens de New York Design Week via Model Citizens, een New Yorks design platform, en de sieraden vakbeurs “Bijorhca” in Parijs. Daarnaast is haar werk ook in verschillende binnen- en buitenlandse (vak)bladen gepubliceerd.

 Schrijf je in voor onze nieuwsbrief