Home » Kunstenaars » Lies Arts

Lies Arts

Geboren: 1985)
Publieksverkiezing: > augustus 2014  
Werkveld: Keramiek
Lies Arts en Bram van Leeuwenstein bedachten en maakten samen het servies “Little White World”.

Een fantastisch servies!

Een fantasiewereld geïnspireerd door architectuur en landschappen waarbij de bekers eruit zien als bergen en de amuses op kleine eilandjes komen te liggen. De witte borden met bomen en vogels worden gevuld met eten. Dit is wat het servies kleur geeft.

Onze huidige serviezen zijn een afgeleide van mogelijkheden en logica, maar voor eeuwen al ziet er hetzelfde uit. Hoe zouden onze borden eruit zien wanneer de wereld waarin wij leven totaal anders zou zijn? Als inspiratie worden er kleine verhaaltjes over niet bestaande werelden bedacht. In deze verhalen wordt beschreven hoe deze wereld eruit zou zien. Wat voor een soort mensen of wezens er zouden leven, of wat hun gewoontes of karaktereigenschappen zouden zijn en wat voor een soort voedsel deze mensen zouden eten.

De verhalen liggen niet vast. Zo nodig wordt deze aangepast. In een zelf bedachte wereld is alles mogelijk. Deze werelden voorzien in specifieke omstandigheden en 'problemen' waar een oplossing voor gevonden moet worden. De oplossingen voor deze problemen maken het ontwerp interessant. Het servies is onrealistisch, alhoewel het wel bestaat en gebruikt wordt in deze wereld, maar het komt echt tot leven in de niet bestaande wereld waar het vandaan komt: dat is de fantasie.

 

Lies en Bram

Hoewel Lies Arts in haar hart een ontwerper is, heeft zij het altijd leuk gevonden om met voedsel te werken. Haar liefde voor voedsel en serviesgoed gaan hand in hand. Bram van Leeuwenstein ziet zijn werk als een terrein om te experimenteren en vooringenomen regels te doorbreken. De vrijheid die hij als kunstenaar heeft, stelt hem in staat de grenzen op te zoeken tussen functionaliteit en decoratie, uniciteit en massaproductie. Door porselein te combineren met andere materialen of door er diners op te geven, is het meer dan een product. 

 

BIO

Lies Arts en Bram van Leeuwenstein zijn beiden in 2010 afgestudeerd aan de opleiding Fine Art van ArtEZ in Arnhem. Het servies “Little White World” is ontwikkeld voor het Lloyd Hotel in Amsterdam.

 

BIO

Lies Arts en Bram van Leeuwenstein zijn beiden in 2010 afgestudeerd aan de opleiding Fine Art van ArtEZ in Arnhem. Het servies “Little White World” is ontwikkeld voor het Lloyd Hotel in Amsterdam.Schrijf je in voor onze nieuwsbrief