Home » Kunstenaars » Guy Vording

Guy Vording

Zie ook expositie(s): > Herkenning en vervreemding  
Publieksverkiezing: > oktober 2014  
Werkveld: Tekeningen
Gebeurtenissen die oude kranten, boeken en tijdschriften laten zien, zijn de onderwerpen van de tekeningen en collages van Guy Vording
In 2013 werd hij genomineerd voor de Jan Zumbrinkprijs en het Dooyewaard Stipendium in Blaricum.
Hij is gefascineerd door beelden waarvan wij zonder moeite aannemen dat ze waar zijn. Oude atlassen en (medische) encyclopedieën beloven ons dat ze de waarheid in zich dragen, maar jaren later worden ze inhoudelijk toch aangepast. Die vroegere waarheden zijn niet langer meer 'echt'. Op een zelfde wijze komen zijn tekeningen en collages tot stand; hij speelt met feiten en laat deze verliezen door het associatieve handelen. 

 

De toeschouwer blijft hangen tussen herkenning en vervreemding. Vording onderzoekt waar de echtheid ligt, voegt er ongegeneerd een eigen werkelijkheid aan toe en wist daarbij de essentie van het onderwerp uit.

Guy Vording studeerde in 2013 af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. In dat zelfde jaar werd hij genomineerd voor de Jan Zumbrinkprijs en het Dooyewaard Stipendium in Blaricum. Zijn werk is geëxposeerd in binnen- en buitenland en afgelopen zomer was hij een week lang te horen in het radioprogramma De Torenkamer van Opium op radio 4.


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief