Home » Kunstenaars » Peter Klashorst

Peter Klashorst

Zie ook expositie(s): > Werken naar de waarneming  
Publieksverkiezing: > december 2014  
Werkveld: Schilderijen
Peter Klashorst (1957) initiatiefnemer van het kunstenaarscollectief “After Nature”. Op navolging van de Duitse 'Neue Wilden' dat zich afzette tegen het heersende abstract expressionisme, ontstond 'After Nature' (1987). Het motto van 'After Nature' was simpel: ga schilderen, schilder veel en schilder wat je ziet.
In 1982 ontving hij de Buning-Brongers prijs en in 1983 de Koninklijke Subsidie voor de Vrije Schilderkunst

Leren van Klashorst

In 2010 werd Peter Klashorst even de leermeester van Fela, Dali en Tun Donker, zoons van Justus Donker. Hij leerde de jongens hoe zij veel en hard moesten schilderen. Het gewoon doen. Elke dag schilderen. En bezig zijn met de dingen die je leuk vindt om te doen. Dit werd een heftige periode waarin zij veel leerden en veel meemaakten.

Bio

Peter Klashorst studeerde in 1981 af aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. In 1982 ontving hij de Buning-Brongers prijs en in 1983 de Koninklijke Subsidie voor de Vrije Schilderkunst. Zijn werk is te zien tijdens exposities in binnen- en buitenland en terug te vinden in menig belangrijke kunstcollectie. Peter Klashorst woont en werkt voornamelijk in Phnom-Pehn (Cambodja).Schrijf je in voor onze nieuwsbrief