Home » Kunstenaars » Amber Rep

Amber Rep

Geboren: 1989
Zie ook expositie(s): > Werken naar de waarneming  
Publieksverkiezing: > december 2014  
Werkveld: Keramiek
Amber Rep laat zich inspireren door dagelijkse handelingen en gebruiken. Haar werk zweeft tussen esthetiek en functionaliteit. Je kunt haar producten neerzetten en er naar kijken, maar er ook gebruik van maken.

Producten van porselein

De kunstenaar experimenteert veel en vindt het interessant om een ongebruikelijke twist aan producten te geven. Zo krijgt het net iets extra’s, iets unieks. Tijdens haar opleiding merkte Rep dat ze haar creativiteit en ideeën kon verwerken in producten van porselein. Het werken met keramiek, met de ambachtelijke kant, bleek een grote aantrekkingskracht op haar te hebben. 

Tafelgoed

Voor 'Tafelgoed', haar meest recente project, ontwikkelde ze een geheel nieuwe techniek. De standaard mallen van klei verving ze door mallen van damast, een stof die tot stand komt door een eeuwenoude weeftechniek. Het resultaat is een verfijnde serie serviesgoed van porselein, waarin het patroon van het zachte damast is vereeuwigd. Elke mal is slechts eenmalig bruikbaar, waardoor ieder product een uniek uiterlijk krijgt.

BIO

In 2014 behaalde Amber Rep haar diploma aan de Hogeschool van de Kunsten in Utrecht richting Product Design. Hiervoor heeft ze de opleiding stand- winkel- en decorvormgeving aan het Media College in Amsterdam gevolgd.


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief