Home » Kunstenaars » Andrea van der Kolk

Andrea van der Kolk

Geboren: 1887
Zie ook expositie(s): > Werken naar de waarneming  
Publieksverkiezing: > december 2014  
Werkveld: Beelden/objecten
De inspiratie voor de kijkkast “Muziekkathedraal” van Andrea van der Kolk (1987) was een oude buizen radio, de behuizing werd de lijst en het decor.

Kijkkasten

De kast heeft in het midden een lijn, dit werd een laag in de ruimte. Na een aantal schetsen kwam het idee van de muziekkathedraal.  De grootsheid van een kathedraal en de karakteristieke elementen van de ouderwetse radio komen hierin terug. De lijn wordt een loopbrug in de ruimte, de achtergevel een altaar, de speakers grote kroonluchters. Ook de kleuren komen overeen met die van de oude kast. In deze kathedraal wordt gewerkt aan een muziekstuk door twee heren en verderop staan twee vrouwen te praten over de dagelijkse dingen. Als je in de lijst kijkt voelt het meer dan logisch, dit speelt zich af in een oude buizen radio.

BIO

Andrea van der Kolk is in 2014 afgestudeerd aan de Nederlandse Filmacademie, Production Design. In 2009 studeerde zij af aan de Nimeto Utrecht richting Interieur Decoratie Exterieur en Bescherming (specialisatie Restauratie en Decoratie).


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief