Home » Medewerkers

Medewerkers

Wil je weten wie er achter de schermen van de Galerie Pouloeuff zoal actief zijn, dan is dit je geluksmoment van vandaag, want hieronder stellen zij zich voor. Lijkt het je overigens leuk om ook betrokken te zijn bij Galerie Poeleuff, kijk dan naar onze vacatures.

  Curator

Ine van der Horn

Ik run sinds 2013 Galerie Pouloeuff. Samen met een team van 5 jonge medewerkers. Ik ben in de galerie de curator en coördinator en verantwoordelijk voor het samenstellen van de exposities met alles wat hierbij komt kijken. De jonge kunstenaars die wij presenteren in de galerie kom ik grotendeels tegen tijdens hun eindexamenpresentaties. Hiervoor reis ik in de examenperiodes heel Nederland af.
 Wanneer ik niet in de galerie werk, ben ik als beeldend kunstenaar meestal te vinden in mijn atelier in Utrecht.


  Medewerkster galerie

Josephine van Bennekom

Hoi allemaal! Ik ben 25 jaar en op dit moment ben ik bezig met mijn master Arts and Culture in Leiden. Daarvoor heb ik in Utrecht en Wenen kunstgeschiedenis gestudeerd. Op verschillende zaterdagen en zondagen pak ik de trein naar Galerie Pouloeuff in Naarden-Vesting om daar als galeriemedewerker bezoekers te ontvangen en rond te leiden. Een aantal keer per jaar mogen wij voor KAE naar verschillende culturele evenementen in Nederland om daar te helpen. Naast het werk voor KAE fotografeer ik graag, kijk ik films, schilder ik, sta ik graag op de ski’s, maak ik trektochten door de bergen of surf ik.


  Medewerkster galerie

Jasja de Groot

Hoi! Ik ben tweedejaars kunstgeschiedenisstudente, geboren en getogen in Utrecht en van jongs af aan al volgestopt met kunst en cultuur. Ik vind het heerlijk om rond te dwalen in musea, galeries, kerken en andere bijzondere gebouwen. Daarnaast hou ik erg van tekenen en lezen. Ik werk met veel plezier bij de stichting Keep An Eye en op de zondagen zul je me vaak vinden in Galerie Pouloeuff in Naarden-Vesting. Wat een heerlijke plek om tot rust te komen, omgeven te zijn door inspirerende kunstwerken én inspirerend jong talent.


  Medewerkster galerie

Charlotte Hoitsma

Ik ben werkzaam als galerista bij Galerie Pouloeuff. Het is een fantastische plek waar ik de tijdens mijn studie kunstgeschiedenis opgedane kennis en vaardigheden kan toepassen. Ik word telkens weer geïnspireerd door de kunst en kunstenaars waar ik door de stichting mee in aanraking kom en kijk er elke keer weer naar uit verrast te worden door de volgende expositie.


  Medewerkster galerie

Noor van Rooijen

Ik studeer Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds kort reis ik in de weekenden af naar het rustieke Naarden-Vesting om te werken bij Galerie Pouloeuff. Daar ben ik aanwezig om bezoekers te informeren en enthousiasmeren over onze prachtige kunst van jonge kunstenaars. Mijn interesses gaan voornamelijk uit naar kunst uit begin 20ste-eeuw zoals het expressionisme en symbolisme. Naast kunst ben ik erg actief en kickboks ik bijvoorbeeld regelmatig. Ook organiseer ik als voorzitter van de activiteitencommissie van mijn studievereniging uitjes naar de opera, het theater of een museum. Graag tot snel in Galerie Pouloeuff!


  Medewerkster galerie

Janneke Veerman

Afgelopen juli ben ik afgestudeerd aan de kunstacademie als kunstenaar en educator in de kunsten. Sindsdien heb ik een atelier waar ik vaak te vinden ben om kunst te maken. Ook maak ik graag wandelingen om mijn kijk op de wereld vast te leggen in fotografie. Naast het werken in Galerie Pouloeuff en het maken van eigen kunst, kan ik ook genieten van festivals en concerten, honden knuffelen, spelletjes spelen met vrienden, het maken van stedentripjes, online shoppen, donuts eten en dutjes doen.


  Senior projectleider Keep an Eye foundation

Catherine Clavaux

Alles begint met goed kijken, dan kun je bewonderen, verwonderen, genieten, in verwarring raken, kennis op doen, discussiëren en plezier hebben. Kunst en cultuur zorgen hiervoor, echt zien moet je zelf doen.
Wat ik het liefste doe is het enthousiasmeren van mensen voor kunst en cultuur. Opgeleid als kunsthistoricus en museoloog heb ik een brede interesse. Als projectleider bij de Keep an Eye werk ik mee aan de evenementen en organisatie bij Galerie Pouloeuff en onderhoud ik relaties met verschillende kunstinstellingen in Nederland. Als redacteur van het Keep an Eye MagjeZien tijdschrift kan ik alle mooie bijzondere projecten en grote talenten opnieuw voor het voetlicht brengen.


  Projectleider Keep an Eye Foundation en BlogSpotter

Deborah van den Herik

Creativiteit in de breedste zin van het woord is altijd de kern van mijn interesses geweest. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik Kunstgeschiedenis ben gaan studeren aan de Universiteit Utrecht. In de weekenden van mijn studietijd werkte ik bij Galerie Pouloeuff en per september 2018 ben ik creatief medewerker projecten voor de Keep an Eye Foundation. Hier wordt mijn nieuwsgierigheid naar culturele ontwikkelingen alleen nog maar meer aangewakkerd!


  Social media manager en interviewer Keep an Eye en Galerie Pouloeuff

Juliette de Swarte

Er zijn vele redenen te bedenken waarom werken voor Galerie Pouloeuff en de Keep an Eye Foundation zo leuk is. Een van die redenen is dat ik het werk van jonge talenten mag zien als ze op het punt staan door te breken bij het grote publiek. Deze jonge talenten zijn vaak ontwapenend, bescheiden en altijd vreselijk goed. Velen zijn inmiddels doorgegroeid tot bekende toonaangevende namen. Welke talenten nu nog onbekend zijn bij het grote publiek maar waar we snel meer van gaan horen en zien? Ik weet er wel een paar...


  Fotograaf

Pieter Kunnen

Net voor mijn pensionering ben ik als vrijwilliger-fotograaf voor de Keep an Eye foundation en Galerie Pouloeuff gaan werken. Het sluit aan bij mijn belangstelling voor kunst en muziek en geeft mijn hobby een doel. Het begon eind 2014; ik werd door een kunstenaar gevraagd om foto’s te maken van haar werk bij de Galerie. Hier hoorde ik voor het eest van de Keep an Eye Foundation en haar doelen en de functie van Galerie Pouloeuff. Dit sprak mij zeer aan en tijdens een gesprek met Ine van der Horn werd duidelijk dat er geen vaste fotograaf was. Het fotograferen is steeds verder uitgegroeid en momenteel doe ik ook de fotografie voor events van Keep an Eye. De foto’s staan ter beschikking van de kunstenaars, krant, sociale media en de redactie van Keep an Eye en worden gepubliceerd op internet.


  Webdesign en redactie

Gerard van der Voort

Galerie Pouloeuff is écht een broedplaats voor jonge kunstenaars en wordt gerund door een levendige club mensen die met humor en plezier te werk gaan. Daar wil ik natuurlijk graag bij horen en ik vind het erg leuk om steeds weer de wildste ideeën om te kunnen zetten in stukjes logica en coherente communicatie online. Door mijn betrokkenheid bij Galerie Pouloeuff kom ik bovendien veel in aanraking met artistieke ideeën van jonge mensen en dat is superleuk en inspirerend. Dat houdt ook steeds mijn creativiteit alert! Blijf dus vooral voortbroeden Pouloeuff!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief