Home » Medewerkers

Medewerkers

Achter de schermen van Galerie Pouloeuff werkt er een team hard aan de exposities en alles eromheen. Hier stellen zij zich voor! Lijkt het jou interessant om ook betrokken te zijn bij de galerie? Kijk dan hier naar onze vacatures.

  Curator

Ine van der Horn

Ik run sinds 2013 Galerie Pouloeuff. Samen met een team van 5 jonge medewerkers. Ik ben in de galerie de curator en coördinator en verantwoordelijk voor het samenstellen van de exposities met alles wat hierbij komt kijken. De jonge kunstenaars die wij presenteren in de galerie kom ik grotendeels tegen tijdens hun eindexamenpresentaties. Hiervoor reis ik in de examenperiodes heel Nederland af.
 Wanneer ik niet in de galerie werk, ben ik als beeldend kunstenaar meestal te vinden in mijn atelier in Utrecht.

.

  Medewerkster Galerie

Lotte Kremer

Ik studeer kunstgeschiedenis aan Universiteit Utrecht en ben momenteel de onderzoeksmaster aan het afronden. Ik specialiseer mij in de heerlijk veelzijdige late negentiende eeuw, maar bezoek ook graag tentoonstellingen van moderne en hedendaagse kunst. Galerie Pouloeuff biedt mij een mooie kans om mijn liefde voor kunst over te brengen aan anderen en nuttige werkervaring binnen het veld op te doen. Ik ben een echte cultuurspons in mijn vrije tijd. Zo geniet ik van concerten en festivals, vrijwillig ik bij culturele evenementen, en bepraat ik allerlei films met mijn filmclub. Ik ben vaak in een koffiezaak achter mijn laptop te vinden en doe wekelijks met vrienden mee aan een pubquiz.

.

  Medewerkster galerie

Gijsje Mulder

Ik studeer Fine Art and Design in Education in Utrecht, waar ik word opgeleid tot kunstenaar en kunsteducator. Kunst betekent voor mij zowel de mogelijkheid de wereld te beleven buiten jezelf en je te laten verwonderen door het werk van anderen. Als de mogelijkheid mijn eigen wereld te creëeren, te verkennen en te delen in mijn eigen werk. Naast het maken van eigen werk heb ik ook een passie voor het overdragen van mijn bewondering voor kunst; ik zou graag anderen inspireren zoals de kunstenaars en docenten om mij heen dat voor mij deden. Galerie Pouloeuff biedt een zeer inspirerende omgeving voor mij om ‘het overdragen’ te kunnen onderzoeken als galeriemedewerkster.

.

  Medewerkster galerie

Janneke Veerman

In 2018 ben ik afgestudeerd aan de kunstacademie als kunstenaar en educator in de kunsten. Sindsdien heb ik een atelier waar ik vaak te vinden ben om kunst te maken. Ook maak ik graag wandelingen om mijn kijk op de wereld vast te leggen in fotografie. Naast het werken in Galerie Pouloeuff en het maken van eigen kunst, kan ik ook genieten van festivals en concerten, honden knuffelen, muziek luisteren, spelletjes spelen met vrienden en het maken van stedentripjes.

.

  Senior projectleider Keep an Eye foundation

Catherine Clavaux

Alles begint met goed kijken, dan kun je bewonderen, verwonderen, genieten, in verwarring raken, kennis op doen, discussiëren en plezier hebben. Kunst en cultuur zorgen hiervoor, echt zien moet je zelf doen.
Wat ik het liefste doe is het enthousiasmeren van mensen voor kunst en cultuur. Opgeleid als kunsthistoricus en museoloog heb ik een brede interesse. Als projectleider bij de Keep an Eye Foundation werk ik mee aan de evenementen en organisatie bij Galerie Pouloeuff en onderhoud ik relaties met verschillende kunstinstellingen in Nederland. Als redacteur van het Keep an Eye MAGjeZIENenHOREN tijdschrift kan ik alle mooie, bijzondere projecten en grote talenten opnieuw voor het voetlicht brengen.

.

  Projectleider Keep an Eye, producer 'The Records' en ontwikkeling nieuwe initiatieven

Mylène Berghs

Ik vind niks zo leuk als beginnende artiesten op weg helpen in het Nederlandse culturele veld. Na het behalen van mijn diploma’s jazz-zang aan het Conservatorium van Amsterdam (CvA) en Music Management ben ik, naast het zelf blijven zingen, aan de slag gegaan als producer op de jazzafdeling van het CvA. Daar heb ik zeven jaar met veel plezier gewerkt aan de (onder andere Keep an Eye) projecten van de jazzafdeling. En ben ik tegelijkertijd actief geweest in het opzetten van mijn eigen managementkantoor voor jazzmusici. Gedurende deze tijd heb ik tevens met Eva 'De Productiekamer' opgericht, waarmee wij verschillende culturele producties op ons nemen. Twee jaar geleden heb ik besloten om te stoppen met mijn werkzaamheden aan het CvA om mijn eigen artiestenmanagement-bureau verder uit te breiden. In die periode kwam ook de Keep an Eye Foundation opnieuw op mijn pad. Ik vind het ontzettend leuk om in allerlei verschillende kunstdisciplines betrokken te zijn bij de ontwikkeling van jong talent en verheug me er op om mooie nieuwe projecten op te gaan zetten uit naam van deze bijzondere stichting!

.

  Projectleider Keep an Eye, producer 'The Records' en ontwikkeling nieuwe initiatieven

Eva Scholten

De energie die je krijgt als je op het podium staat is zo gaaf! Dat blijft inspireren en daar kun je weken op teren. Na mijn studie jazz-zang aan het Conservatorium van Amsterdam ben ik steeds meer gaan spelen in binnen- en buitenland, met onder andere gypsy-jazz formatie Eva Sur Seine. Naast het optreden probeer ik het vuur door te geven op de Muziekschool Amsterdam Noord met verschillende soorten zanglessen. En werk ik nu al 12 jaar samen met Mylène, met wie ik 5 jaar geleden 'De Productiekamer' heb opgericht. Het eerste project dat we voor de Keep an Eye Foundation mochten leiden was jazz-concours The Records dat elk jaar een groter en succesvoller project wordt. Sindsdien zijn we niet meer weg te slaan bij de Foundation en is het een eer om onze ervaringen te kunnen delen met de nieuwe generatie kunstenaars.

.

  Fotograaf

Pieter Kunnen

Net voor mijn pensionering ben ik als vrijwilliger-fotograaf voor de Keep an Eye foundation en Galerie Pouloeuff gaan werken. Het sluit aan bij mijn belangstelling voor kunst en muziek en geeft mijn hobby een doel. Het begon eind 2014; ik werd door een kunstenaar gevraagd om foto’s te maken van haar werk bij de Galerie. Hier hoorde ik voor het eerst van de Keep an Eye Foundation en haar doelen en de functie van Galerie Pouloeuff. Dit sprak mij zeer aan en tijdens een gesprek met Ine van der Horn werd duidelijk dat er geen vaste fotograaf was. Het fotograferen is steeds verder uitgegroeid en momenteel doe ik ook de fotografie voor events van de Keep an Eye Foundation. De foto’s staan ter beschikking van de kunstenaars, krant, sociale media en de redactie van Keep an Eye en worden gepubliceerd op internet.

.

  Social media manager en interviewer Keep an Eye en Galerie Pouloeuff

Juliette de Swarte

Er zijn vele redenen te bedenken waarom werken voor Galerie Pouloeuff en de Keep an Eye Foundation zo leuk is. Een van die redenen is dat ik het werk van jonge talenten mag zien als ze op het punt staan door te breken bij het grote publiek. Deze jonge talenten zijn vaak ontwapenend, bescheiden en altijd vreselijk goed. Velen zijn inmiddels doorgegroeid tot bekende toonaangevende namen. Welke talenten nu nog onbekend zijn bij het grote publiek maar waar we snel meer van gaan horen en zien? Ik weet er wel een paar...

.

  Webdesign en redactie

Gerard van der Voort

Galerie Pouloeuff is écht een broedplaats voor jonge kunstenaars en wordt gerund door een levendige club mensen die met humor en plezier te werk gaan. Daar wil ik natuurlijk graag bij horen en ik vind het erg leuk om steeds weer de wildste ideeën om te kunnen zetten in stukjes logica en coherente communicatie online. Door mijn betrokkenheid bij Galerie Pouloeuff kom ik bovendien veel in aanraking met artistieke ideeën van jonge mensen en dat is superleuk en inspirerend. Dat houdt ook steeds mijn creativiteit alert! Blijf dus vooral voortbroeden Pouloeuff!

.

  Grafisch ontwerper

Jan Willem Zuidhoek

Het logo, de flyers, de posters, enzo voor Galerie Pouloeuff zijn van mijn hand. Mijn naam is Jan Willem Zuidhoek. Ik ben grafisch vormgever en als freelancer werk ik voor de galerie. In goed overleg met Ine van der Horn wordt er een ontwerp gemaakt voor de komende tentoonstelling. Als het ontwerp akkoord is zorg ik dat alles gedrukt en op tijd geleverd wordt. Tot nu toe (januari 2019) heb ik dat al voor 14 exposities met plezier gedaan, want: het culturele, kunstzinnige en jongehonden aspect van de Keep an Eye Foundation motiveert mij.

.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief