Home » Nieuws en media » Lichtkunst in de vensterbanken van Galerie Pouloeuff

Lichtkunst in de vensterbanken van Galerie Pouloeuff

10-12-2016
In de donkerste maand van het jaar is het fijn om licht te zien wanneer je in de avond op pad gaat. Zeker wanneer dit licht is van kunstobjecten. Van 10 december tot en met 8 januari zal elke avond van 18.00 tot 24.00 uur alle ramen van het pand van Galerie Pouloeuff verlicht worden door lichtkunst-objecten.

Vensterbankexpositie

Naast de lopende expositie ”Vergankelijkheid” is er speciaal in de donkere feestmaand december een vensterbank-expositie met lichtkunstwerken. Op de 10 vensterbanken van het gehele pand zullen aan de binnenzijde lichtkunstwerken worden geplaatst van jonge kunstenaars en designers. De objecten zijn in de maand december verlicht van 18.00 tot 24.00 uur.

 

 

Dr. Pill, Joyce Overheul (fotograaf Jeroen Arians)

Naarden in het teken van licht: Zaterdag 10 december

Op zaterdag 10 december staat Naarden Vesting in het teken van licht. De Nierstichting organiseert een sponsorloop met de titel “De Rode Loper”. Een sfeervolle avondwandeling door de vesting, met lichtjes, muziek en andere culturele verrassingen. De wandeling zal ook langs Galerie Pouloeuff komen. Er zullen honderden mensen meelopen voor dit goede doel. Als galerie bieden wij een kunstzinnige verrassing aan met een lichtexpositie. Op deze dag zal de galerie open zijn van 11.00 tot 21.00 uur.

 

Deelnemende designers en kunstenaars:

Mayke Verhoeven: Suikerbeelden
Gonneke Prak: Chaotische stad
Joyce Overheul: Dr. Pill
Jan Blank: Basaltblokken
Sanne Wolthaus: Mute
Henk-Sjoerd Hinrichs: Helsinki Blue
Rosa van den Hove: Couveuse
Leonie Werts: Beambox (I.s.m. Nick Meeuws)
Tim van der Loo
:
Fragmented Luster

 

 

'Beambox' van Leonie Werts
'Beambox' van Leonie Werts
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief