Home » Nieuws: » 21-08-2018 : Spacemakers Galerie Pouloeuff tijdelijk 'open atelier'

Spacemakers Galerie Pouloeuff tijdelijk 'open atelier'

21-08-2018
Vijf jonge getalenteerde kunstenaars nemen vanaf 29 augustus vier weken lang hun intrek in Galerie Pouloeuff om te werken en te experimenteren. In deze periode worden de grenzen tussen verschillende artistieke disciplines doorbroken en wordt er ruimte geschept voor onderzoek en nieuwe ontwikkelingen in hun werk. Dit alles onder de begeleiding van de succesvolle Nederlandse beeldend kunstenaar Tanja Smeets.

Spacemakers?

De kunstenaars die deelnemen aan Keep an Eye Spacemakers werken gezamenlijk in Galerie Pouloeuff zodat kruisbestuivingen kunnen ontstaan en zij worden uitgedaagd om buiten hun comfortzone te stappen en zichzelf te vernieuwen. Tijdens Spacemakers worden zo bovendien de grenzen tussen verschillende artistieke disciplines doorbroken en het mentorschap van Tanja Smeets is erop gericht zoveel mogelijk ruimte te scheppen voor onderzoek en nieuwe ontwikkelingen in het werk.

“Het is interessant om je werk in een nieuwe context te zien, in een andere ruimte, in relatie tot het werk van andere kunstenaars en je een maand lang te kunnen focussen op één project.”

 

Tanja Smeets
Tanja Smeets

Kom kunst in wording zien!

Tijdens Keep an Eye Spacemakers is Pouloeuff zowel een atelierruimte als galerie. De expositie groeit doordat werken worden toegevoegd en weer veranderen. Voor de bezoekers is er dus steeds weer iets meer te zien. Vanaf woensdag 5 september gebruiken de kunstenaars de galerie als werkplek/atelier. Zij zijn dan de gehele week aan het werk. Voor bezoekers is de galerie ook toegankelijk om het proces te volgen. (behalve op de maandagen en dinsdagen).

Lees meer over Keep an Eye Spacemakers >

 

Opening exposite 'Spacemakers'
zondag 30 september

Op zondag 30 september zal de opening van de aansluitende expositie ‘ Spacemakers' plaatsvinden. Deze expositie die tot 4 november zal lopen is het resultaat van de samenwerking van de vijf kunstenaars en Tanja Smeets. Het werk uit het project zal aangevuld worden met eigen werk van de vijf exposerende kunstenaars.

Meer over de expositie >

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief