Home » Nieuws en media » Singer Laren: Window of Opportunity Mathieu Klomp

Singer Laren: Window of Opportunity Mathieu Klomp

14-03-2019
Vanaf dinsdag 2 april is in Singer Laren de tweede in een serie presentaties onder de naam Window of Opportunity te zien. Ditmaal is kunstenaar Mathieu Klomp uitgenodigd om speciaal voor het monumentale raam van het theater een werk te maken. Window of Opportunity is een samenwerking tussen de Keep an Eye Foundation en Singer Laren.

Mathieu Klomp

De levensgrote beelden van Mathieu Klomp lijken van hout, metaal of marmer. Maar schijn bedriegt: Klomp maakt de indrukwekkende figuren van gesmolten plastic. Speciaal voor Window of Opportunity creëert hij een aantal nieuwe beelden rondom zijn werk Holporum dat in 2017 in het Centraal Museum Utrecht te zien is geweest.
Mathieu Klomp is in 2013 afgestudeerd aan de HKU in Utrecht. In datzelfde jaar is hij ook genomineerd voor de HKU award. In 2014 won hij de Kunstliefdeprijs.

BEKIJK HIER DE FOTO"S VAN DE OPENING VAN WINDOW OF OPPORTUNITY

 

Verhalende beeldengroep

"Al sinds ik aan dit werk begon in 2016 was het de bedoeling dat het uit zou groeien tot een beeldengroep. Nu heb ik daar eindelijk de gelegenheid voor. Het werk is ontworpen vanuit de randvoorwaarden van de tentoonstelling - een langwerpige ruimte en een werk dat zowel binnen het gebouw als van buiten zichtbaar is. Ik breng elementen en motieven samen die binnen dat kader passen en de suggestie van een verhaal oproepen. Daarbij denk ik niet aan verhalen en kijk ik enkel naar wat ik qua vorm interessant vind en naar welke interacties tussen figuren ik wil uitdrukken. Ik speel met de menselijke drang om verhalen af te lezen en dingen subjectief te duiden. Ik probeer een gevoel van inleving op te roepen, terwijl de verhalende context niet compleet en niet consistent is." Aldus Mathieu Klomp.

 

Window of Opportunity?

De serie presentaties Window of Opportunity is een samenwerking tussen de Keep an Eye Foundation, Galerie Pouloeuff, ZevenendZes en Singer Laren en is gekoppeld aan het begin van de zomer- en wintertijd. Singer Laren biedt theater-, kunst- en tuinliefhebbers, maar ook iedereen die Singer Laren passeert de mogelijkheid te genieten van de kunstwerken. Window of Opportunity is dan ook een logisch vervolg op de openbaar toegankelijke Singer beeldentuin. De installatie van Mathieu Klomp is te zien tot eind oktober.

 

Openingstijden

De locatie maakt dat het zowel voor bezoekers als voorbijgangers te zien is. Tijdens openingstijden is het kunstwerk zonder museum- of theaterkaartje te bezichtigen.

OPENINGSTIJDEN SINGER LAREN
Museum: dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur
Beeldentuin, café en Singer Shop: dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.30 uur
Maandag gesloten

Kijk voor meer informatie op de website van Singer Laren.





Schrijf je in voor onze nieuwsbrief